ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου
«…Αὐτὴ τὴν ἐποχή κυκλoφοροῦν συνθήματα μυστηριώδη, ποὺ ἐπιδροῦν στὸν ψυχικὸ κόσμο τοῦ ἀνθρώπου ὡς κάποιο χάπι ὑπνωτικοῦ… Ετσι εὐρισκόμεθα μπροστὰ σ᾽ἕνα περίεργο φαινόμενο, τὸ ὅποῖο παρασύρει τὸν κόσμο καὶ ἔχει τὰ γνωρίσματα τοῦ μύθου.
Ἡ ἀνθρωπότης πλήρωσε ἀκριβὰ τοὺς μύθους ποὺ κάποιοι ἐπιτήδειοι ἔπλασαν καὶ κυκλοφοροῦν. Γι᾽αὐτὸ χρειάζεται ὁ χριστιανός, ποὺ γνωρίζει τὴν Ἀλήθεια, νὰ προσέχῃ καὶ νὰ μὴ παρασύρεται ἀπὸ τοὺς μύθους τοῦ αἰῶνος (ἴδε Β´Τιμ. 4,4). Ἡ δὲ Ἐκκλησία ὁφείλει νὰ παρακολουθῇ τὰ παγκόσμια ρεύματα, νὰ ἐξετάζει καὶ νὰ ἐρευνᾶ, καὶ ὅπου ἀνακαλύπτει μύθους, ἱκανοὺς νὰ ἀπατήσουν τὸν λαό, μὲ ἐλεγκτικὸ κήρυγμα νὰ διαλύῃ τὸ ψεῦδος. Καὶ ὅπως ἕνα μπαλλόνι ποὺ βρίσκεται στὸν ἀέρα ἄν τὸ τρυπήσῃς μὲ μιὰ βελόνα, ἀμέσως σκάει, διαλύεται καὶ πέφτει, ἔτσι καὶ οἱ μύθοι, ἐντυπωσιακά μπαλλόνια διαλύονται ἄν ἀσκηθῆ ἐναντίον των ὁ ἔλεγχος τῆς ἀλήθειας. Ἕνας τέτοιος μύθος εἶνε -ἄς μὴ ταραχθῃ κανείς- καὶ ἡ Ε.Ο.Κ., ποὺ λέγουν ὅτι θὰ σώσῃ τὴν Ἑλλάδα. ...»
Μυθος η διατροφικη εξαρτηση της Ελλαδας απο αλλες χωρες
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΕΓΟΝΤΆΣ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΏΣ ΤΟ ΨΈΜΑ ΠΟΥ…
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ http://www.pentapostagma.gr/2016/01/
Σύμφωνα με έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα, ακόμα κι αν κοπούν τελείως οι εισαγωγές τροφίμων (όπως έγινε στην Αργεντινή), δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πεινάσει. Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μια σειρά βασικών αγροτικών-διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το 2010, ανήλθε κατά μέσο όρο στο 94% περίπου! Ειδικότερα, από την παραπάνω έρευνα προκύπτει ότι το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται κατά μέσο όρο περίπου στο 99%, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά, όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171 %).
Στο ελαιόλαδο και τις ελιές, τα οποία είναι βασικά είδη διατροφής, η αυτάρκεια εμφανίζει υψηλό ποσοστό, μια και η χώρα παραμένει έντονα εξαγωγική στα δυο αυτά προϊόντα.
Η αυτάρκεια βρώσιμης ελιάς αυξήθηκε κατά το τελευταίο έτος κατά 61,8%, με αποτέλεσμα να καλύπτουμε το 996%(!) της ζήτησης, με το 88,3% όμως να εξάγεται. Στο λάδι η παραγωγή φτάνει επίσημα το 151% της κατανάλωσης. Στο ποσοστό αυτό, όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και μια τεράστια ποσότητα ατυποποίητου λαδιού που εξάγεται παρανόμως κυρίως σε γειτονικές χώρες, καθώς και ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 4,33% ελαιολάδου που εισάγεται ετησίως, χωρίς κανείς να ξέρει την αιτία.
Συνυπολογίζοντας αυτά τα ποσοστά, θα μπορούσαμε να τροφοδοτούμε με λάδι σχεδόν όλη την Ευρώπη!
Το ψωμί, ψωμάκι;
Στο μαλακό σιτάρι, από το οποίο γίνεται το ψωμί, εισάγουμε ετησίως πάνω από 1.000.000 τόνους αξίας εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από χώρες όπως η Ρωσία, η Γαλλία και η Ουκρανία. Οι εισαγωγές αυτές είναι τελείως άσκοπες και καταστροφικές για την ελληνική Οικονομία – πρόκειται για σιτηρά αμφίβολης ποιότητας, αφού κάποιες ανατολικές χώρες υποχρεούνται βάσει κοινοτικής νομοθεσίας να κάνουν ακόμα και ελέγχους για ίχνη ραδιενέργειας! Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1957(!) η Ελλάδα πέτυχε την αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι, με την ποικιλία Γ 38290 που δημιούργησε το Ελληνικό Ινστιτούτο Σιτηρών. Μάλιστα, προς τα τέλη του 1970 υπήρχε πλεόνασμα που διατηρήθηκε μέχρι το 1984! Read more »