Αυγουστίνος Καντιώτης



Σεβ. Λογγινος: «Δεν θα προδωσουμε την πιστη μας…». Το «Μνησθητι, Κυριε, πασης επισκοπης ορθοδοξων, των ορθοτομουντων τον λογο της αληθειας» λεγεται για τους ορθοδοξους επισκοπους, οχι για τους συνεργατες των δολοφονων & τους αιρετικους

date Αυγ 20th, 2024 | filed Filed under: ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Η ευχη: «Μνησθητι, Κυριε, πασης επισκοπης ορθοδοξων, των ορθοτομουντων τον λογο της αληθειας»

Στη φωτογραφια ο επισκοπος Λογγινος
μετα απο μια απόπειρα δολοφονίας

  • Αυτη η ευχη στη θεια λειτουργια καλύπτει ὅλους τους αληθινα ορθοδοξους επισκόπους, σε ὅποια γωνία της γης και αν βρίσΛογγινοςκονται. Και ὁ επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Λογγῖνος εἶναι δικός μας, αφου «ορθοτομει τον Λόγο της αληθειας». Ας παρακαλέσουμε τον Χριστό, για μια ακόμη φορά να κάνη το θαυμα του και να ξεπεράση τον νέο κίνδυνο.
  • Γιατί κακοφαίνεται τους επισκόπους μας, που δεν τους μνημονευουν στην Θεια λειτουργία οι αποτειχισμένοι; Αν εἶναι ορθόδοξοι, εἶναι μέσα στην ευχή. Αν δεν εἶναι, και μπηκαν, με την βοήθεια μασονικων στοων, που λέει σε κήρυγμά του ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστῖνος, για να καλοπερνουν και να κάνουν κακό στην Εκκλησία, γιατι να τους μνημονευουμε ὡς ορθόδοξους;
  • Ἡ Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εἶναι εν διωγμω. Αυτό εκανε ὁ Βαρθολομαῖος στην Ουκρανια, σε συνεργασία με τους ναζιστας και τους αχειροτόνητους δεσποταδες της  ψευτοεκκλησίας της Ουκρανίας. Αυτό θέλει, να το κάνει στο Ἅγιο Ὄρος. Μια ανακοινωση που βγηκε από τον Γέροντα Μαξιμο Ιβηριτη, την διεψευσε ὁ Βαρθολομαιος ἤ με την ἔγκριση κάποιων μοναχῶν, κατόπιν πιεσεων ἤ και χωρις να ρωτηση τους ιδιου; Αφεντικό νομιζει ὅτι εἶναι στο Αγιο Ορος και ὅτι θελει κάνει!!! Ὅταν θα παραλαβει την ψυχή του ὁ διαβολος, θα δει το αφεντικό του. Γι᾽᾽αυτό ὑπάρχει κόλαση και παραδεισος. Θα πληρώσουν με τόκο και επιτόκιο τα κακοποια αυτά στοιχεια.
    Οι ὀρθοδοξοι επισκοποι, ἱερεῖς της Ουκρανίας, συλλαμβάνονται, φυλακίζονται. Στη φωτογραφια ὁ ἐπίσκοπος Λογγῖνος, πριν από μερικούς μήνες. Πηγαν κάποιοι αγνωστοι, τα μεσάνυκτα στο σπίτι του, του χτυπησαν το κουδουνι και όταν ἄνοιξε την πόρτα, του χτυπησαν με κάποιο ρόπαλο στο κεφαλή!!! Τώρα μετα το παρακάτω κήρυγμα εἶχε τροχαῖο.

Διαβασαμε: Ενοριες UOC (Της Ορθοδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας) που δεν θα ενταχθουν στην Εξαρχια του Φαναριου θα εκκαθαριστουν – Άμστερνταμ

και εδω: Εκτακτως στο Φαναρι ο ψευτο μητροπολιτης της Ουκρανιας Επιφανιος

Ο Σιωνιστής Ζελένσκι μέσω δικαστηρίου παράτεινε την κράτηση του ηγουμενου της Λαυρας, επισκόπου, Δεσμώτη Αρσενίου!

589345584235671765gogba

Ας ακουσουμε τι εἶπε στο κηρυγμα του ὁ αληθινα ἐπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανιας Λογγῖνος, με τεράστιο κοινωνικό ἔργο, που πολλες φορές επιχειρησαν να τον σκοτώσουν οι ἄνθρωποι του Βαρθολομαιου στην Ουκρανία και τωρα μετα αποπτο τροχαιο εἶναι παλι στην εντατική. Ας τον ακουσουμε:

Σεβ. Λογγινος: Δεν θα προδωσουμε την πιστη μας, ουτε θα μεταβουμε πουθενα

Κήρυγμα του επισκόπου κατά τη θεία λειτουργία την ημέρα του ατυχήματος που τόν οδήγησε στην εντατική.

Στο κήρυγμά του για την εορτή του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, στις 9 Αυγούστου, την εορτή του πολιούχου της Μονής Bancheny, ο Μητροπολίτης Longin (Zhar) δήλωσε ότι δεν πρέπει να αλλάζει κανείς την Εκκλησία αλλά να προσπαθεί πάντα να αλλάζει τον εαυτό του. Το βίντεο του κηρύγματος δημοσιεύτηκε στο κανάλι της μονής στο YouTube .

Ο επίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς να στηρίξουν τους ιερείς τους γιατί προσεύχονται για το ποίμνιό τους και παραμένουν πιστοί στην Εκκλησία τους.

«Δεν θα προδώσουμε την Αγία Ορθόδοξη πίστη και δεν θα αλλάξουμε τίποτα, δεν θα μεταβούμε πουθενά», τόνισε ο Μητροπολίτης Λονγγίνος. «Ανήκουμε στην Εκκλησία του Θεού και θέλουμε να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους».

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όλους να ζήσουν με αγνότητα και αγάπη για τον Θεό.

“Κοιτάξτε πώς αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τον Θεό. Θα ήταν τόσο δύσκολο για εμάς σήμερα χωρίς εσάς. Αλλά πόσο καλό είναι που είμαστε όλοι μαζί”, είπε, ευχαριστώντας τον Θεό για όλα τα ελέη που δίνει στον λαό Του.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, στις 9 Αυγούστου, το αυτοκίνητο στο οποίο ταξίδευε ο Μητροπολίτης Longin του Banchensky (Zhar) ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα . Ο επίσκοπος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική.

Η Επαρχία Chernivtsi-Bukovyna και το μοναστήρι Bancheny κάλεσαν τους πιστούς να διπλασιάσουν τις προσευχές τους για τον ιεράρχη του UOC.

spzh.live

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.