Αυγουστίνος Καντιώτης



Ο τραγικος αιωνας μας (του Μητροπολιτου Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτου) 2. «Υπηρξε καποτε μια καποια Ελλαδα» (Γραμμενο απο τον Κωνσταντ. Ι. Βαθιωτη) 3) Κυκνειο άσμα… (Γραμμενο απο τον Ιατρο Ευγενιο Μπαϊραμιδη)

Ο τραγικος αιωνας μας

Πολυ μικρο απόσπασμα ὁμιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστινου Καντιώτου



——-

d454142812c7

«Υπηρξε καποτε μια καποια Ελλαδα»

Η προ 57 ετών διατυπωθείσα (και πλέον μη εκπληρωθείσα) ευχή του Λεωνίδα Φιλιππίδη να μην υπάρξουν «νεκροθάπται της Ελλάδος»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Σε μια ομιλία που είχε εκφωνήσει την 30ή Ιανουαρίου 1967 στην εν Αθήναις «Αδελφότητα Τηνίων» κατά τον εορτασμό της εν Τήνω Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Λεωνίδας Ι. Φιλιππίδης (1898-1973), καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιαίτερος γραμματέας του Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Σμύρνης, είχε αναπτύξει το θέμα «Προϋποθέσεις και αποτελέσματα του θαύματος»….

Πατηστε τον τίτλο του ἄρθρου & διαβαστε την συνεχεια

d454142812c7

ΚΥΝΕΙΟ ΑΣΜΑ

Ο φόβος της φθοράς και του θανάτου αποτελεί το κυρίαρχο ένστικτο επιβίωσης, από την εμφάνιση του ανθρώπου στην γη. Όπως όμως για όλα τα ένστικτα ισχύει, η διαχείριση τους, προδικάζει το δημιουργικό ή το καταστροφικό τους αποτέλεσμα. Για τους ενΘέους με πνευματική συνείδηση, κατηγορία στην οποία ανήκω εγώ, ο θάνατος αποτελεί την πραγματική έναρξη του επόμενου σταδίου της ζωής. Για τους υλιστές, σύμφωνα με το αξίωμα της αρχής διατήρησης ύλης και ενέργειας, δεν υπάρχει επόμενο στάδιο ζωής, με την έννοια της άϋλης ψυχής, η οποία έχει έναρξη χωρίς όμως τέλος. Ο φόβος λοιπόν όταν μεγιστοποιείται εντέχνως, πανικοβάλλει και τις δύο κατηγορίες ανθρώπων.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.