Αυγουστίνος Καντιώτης



ΈΚΤΑΚΤΟ – Η Μονη Εσφιγμενου και ολοκληρο το Άγιο Όρος σε κινδυνο. 1. Η σιωπη των επισκοπων εγκλημα (Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος)

date Αυγ 30th, 2024 | filed Filed under: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΔΙΩΓΜΟΙ

Η σιωπη των επισκοπων εγκλημα & αθεϊα

Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος

https://youtu.be/hVh2rzf29is?si=m1rhQbSCTurycgM4

50751374unled13

ΈΚΤΑΚΤΟ – Η Μονη Εσφιγμενου και ολοκληρο το Άγιο Όρος σε κινδυνο

  • Αναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα
  • https://www.filoi-esfigmenou.com

AGIO OROS EALΩ.ιντΓράφει το troktico

  Διέρρευσε το σχέδιο εισβολής στην Μονή Εσφιγμένου. Ανώτατος αξιωματούχος – με φόβο Παρθένου Μαρίας – ενημέρωσε την Μονή, ότι επίκειται αστυνομική εισβολή, κατά την οποία θα χρησιμοποιηθούν επίλεκτες δυνάμεις, επιπέδου τάγματος της διεθνής αστυνομικής – στρατιωτικής δύναμης, Λεγεώνα των ξένων,  με έδρα το Κιλκίς και τον Τύρναβο .

   Η επιχείρηση θα λάβει χώρα μεταμεσονύκτιες ώρες μεγάλης εορτής. Οι εισβολείς θα χρησιμοποιήσουν βαλλίστρες εκτόξευσης , γάντζων αγκίστρωσης στα τείχη¨ κατά την αναρρίχηση θα φέρουν κράνη με αισθητήρες κορυφαίας Ελληνικής εταιρείας, με ανασυρόμενο προσοφθάλμιο ισχυρότατο προβολέα, ο οποίος θα προκαλεί παροδική τύφλωση,  στους μη φέροντες – μοναχούς – ειδικά προστατευτικά γυαλιά .

   Κατά την σύσκεψη αποκλείστηκε παντάπασιν η χρήση εναέριων μέσων, δια το θορυβώδες, την πιθανότητα ατυχήματος και τον διεθνή διασυρμό. Η ίδια πειρατική μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί για την κατάληψη – εκκένωση και των άλλων σχισματικών μονών, που δεν μνημονεύουν τον εκπεσόντα στην τάξη του προ της Β΄ Οικουμενικής, επισκόπου Βυζαντίου Βαρθολομαίου – Βέκκου, τουτέστιν της Ιεράς μονής Κωνσταμονίτου και εν τέλει της Ρωσικής Μονής Παντελεήμονος, που θα απαιτήσει την χρήση μηχανημάτων ομαλοποίησης εδάφους – μπουλντόζες , κλιμακοφόρα – και θα προκαλέσει την αδιανόητη αντίδραση της Μόσχας.

d454142812c7

 Νεωτερα για την ιστορικη Ιερα Μονη Εσφιγμενου.(Ανησυχητικες εξελιξεις)

Ενημερωτικό εισαγωγικό σημείωμα.

Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις δύο εκπομπές του δημοσιογράφου κ.Αλεξάνδρου Στεφανόπουλου (Αλ.Σ) σχετικά με το θέμα της Μονής Εσφιγμένου.

Οι εκπομπές δημοσιεύονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Α.https://www.youtube.com/watch?v=0kuxcFczM78 (η πρώτη) με τίτλο «ΑΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ»  με τα παρακάτω ενημερωτικά.

ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΙΟ ΑΣΣΟ! ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΔΗΛ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Β. https://www.youtube.com/watch?v=_0fkWIDwO_s&t=1237s (η δεύτερη) με τίτλο

«ΑΠΟΒΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ – ΞΗΡΑΣ & ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ» με τα παρακάτω ενημερωτικά.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ» ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΚΕΛΙΩΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.κ. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ    • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ SHOCK! ΑΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ Σ…  

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Αλ.Σ έχει σχεδιασθεί μια στρατιωτική επέμβαση στο Άγιο Όρος από ξηράς, θαλάσσης και αέρος για την απομάκρυνση των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου, με απρόβλεπτες συνέπειες (θα χυθεί πολύ αίμα). Των επιχειρήσεων θα προΐσταται Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα συμμετέχουν στρατιωτικά τμήματα από πολλές περιοχές της Ελλάδος, ακόμα και από Αθήνα (που ήδη μετακινούνται προς το Άγιο όρος), θα γίνει σύντομα και αιφνιδιαστικά και θα διαρκέσει το λιγότερο έξι περίπου ώρες. Η νέα αδελφότητα που θα εγκατασταθεί στην ιστορική Μονή Εσφιγμένου Μονή  θα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία  και δεν θα έχει ηγούμενο τον ιερομόναχο Βαρθολομαίο της νέας αδελφότητας.

Ο κ.Αλ.Σ υποστηρίζει ότι η ενέργεια αυτή θα έχει ως συνέπεια το Άγιο Όρος να ανακηρύξει την ανεξαρτησία του από το Ελληνικό κράτος .Θα είναι δε αφορμή η επέμβαση να εμπλακούν στο θέμα Ρώσοι. Ρουμάνοι. Βούλγαροι και Σέρβοι αλλά και οι Τούρκοι.

Οι λόγοι της επίσπευσης της ενέργειας αυτής είναι.

Α. Τα λεφτά δηλ.οι οικονομικές χορηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Β.Η δικαίωση της ιστορικής Μονής Εσφιγμένου από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια (όπου έχει προσφύγει) με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Γ. Το καλογερικό πείσμα του Οικουμεν.Πατριάρχη.

Κλείνοντας το ενημερωτικό εισαγωγικό σημείωμα ως επίλογο χρησιμοποιούμε την παρακάτω άποψη σχολιαστή.

«Δε συμφωνώ με τον τρόπο ούτε της παλαιάς Εσφιγμένου αλλά ούτε με τον τρόπο της νέας! Η μεν παλιά δεν είναι απλά ζηλωτική αλλά έχει ξεφύγει…η δε νέα δεν αντιδρά σαν Ιερα Μονή αλλά σαν Δραγομάνος! Οι Ιερομόναχοι και απ τη μία και απ΄την άλλη πλευρά δεν μπορεί να είναι επιθετικοί ούτε φανατικοί!

Εκεί βρίσκονται για προσευχή! Επίσης κανενός Πατριαρχη δεν είναι τσιφλίκι το Άγιο Ορος! Κεφαλή του είναι η Παναγία και ότι θέλει εκείνη θα γίνει! Για αυτό να το σκεφτεί διπλά ο κ.Στεφανής όταν θα πάει να βάλει χέρι στο Άγιο Όρος! Και εμάςσαν λαό θα μας βρεί απέναντι του! Τα ζητήματα του Ορους θα πρεπει να τα λύσουν μεταξύ τους οι Αγιορείτες με διάλογο ,προσευχή και ηρεμία! Το κράτος δεν έχει καμία δουλειά εκει!

π. Δ.Α

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.