Αυγουστίνος Καντιώτης



ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ! ΑΚΟΥΣΤΕ & ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ & Η ΕΛΛΑΔΑ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ & ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ηχητικο απο 26.1.1964)

date Σεπ 5th, 2024 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ

-Καμαρωστε τους λεβεντες Επισκοπους τῆς Κανονικης Ορθοδοξης Εκκλησιας της Ουκρανιας

πως προετοιμαζουν τους πιστους για τον διωγμο της Εκκλησίας, που εθεσε εκτος νομου το σατανικό Κράτος τους!!!

-Ακουστε & την προειδοποιηση του αγωνιστης Μητροπολιτης Φλωρινης Αυγουστινος απο το 1964, για τους Ελληνες

Καμαρώνουμε τους αληθινούς Επίσκοποι της Κανονικῆς Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας μας, που μας θυμίζει μεγάλους Πατερες της Εκκλησίας. Ντρεπόμεθα για τον υποκινητή & διωκτη των Ορθοδόξων Βαρθολομαιο και για την σιωπη και αδιαφορία των δικῶν μας δεσποτάδων, που μπῆκαν με την βοήθεια της μασονίας, από τους φραχτες και από τα παραθυρα στη Εκκλησια. Οι περισσότεροι δικοι μας επίσκοποι ὄχι μόνο σιωπουν, αλλά και μνημονευουν στη θεια Λειτουργία και συλλειτουργουν στην Ελλάδα με τους ψευτοεπισκόπους, αχειροτόνητους, παγκοσμιοποιημένους ουνίτες της Ουκρανίας, που τους δημιουργησε το ἄθεο κρατος τους, και τους βάπτισε ορθοδόξους ὁ Βαρθολομαιος!!! Γι᾽αυτό και ημεῖς προσευχόμεθα, για τους ελάχιστους Ορθόδοξους ἐπισκόπους στην Ελλάδα, αλλά και σε ὁποιο σημειο της γης και ἂν βρισκονται:  Ἐν πρώτοις μνήσθητι Κύριε πάσης ἐπισκοπῆς ὀρθοδόξων, τῶν ὀρθοτομούντων τόν λόγον τῆς σῆς ἀληθείας». Ὅπου ὑπάρχουν επίσκοποι ορθόδοξοι, με αυτους εἴμεθα.

————-

—————

«…Ἡ Ὀρθοδοξία είναι ἡλιος ποὺ λάμπει πανέκλαμπρος, ἥλιος μὲτὴν διδασκαλία τῶν Πατέρων μας, μὲ τὴν Θεία Λειτουργία της, μὲ τὰ θαυματά της. Ἥλιος ποὺ ζεσταίνει κάθε καρδιά, ποὺ πιστεύει στὴν Ἁγία μας ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Ηλιος είναι, αλλά πρέπει να προσέξουμε. Άν δὲν προσέξουμε, ἡ ὈΡΘΟΔΟΞΙΑ δὲν θὰ χαθῆ, γιατὶ εἶναι δένδρο, ποὺ φύτευσε ὁ Θεός καὶ εἶναι ποτισμένο μὲ δάκρυα, μὲ αἵματα νεομαρτύρων και παλαιῶν μαρτύρων. Καὶ δὲνδρο που φυτεύει ὁ Θεός, δὲν παν᾽νὰ μαζευτοῦν ὅλοι οἱ διαόλοι, δὲν ξερριζώνεται…

Αλλὰ ἄν δὲν προσέξουμε ὁ ἥλιος θὰ φύγη ἀπὸ τὴν Πατρίδα μας. Ποὺ θὰ πάη; Μπορεῖ νὰ πάη στὴν Οὐγκάντα, μπορεῖ νὰ πάη στὴν Μαγαδασκάρη, μπορεῖ νὰ πάη ἄλλου καὶ ἐμεῖς θὰ χάσουμε τὴν θαλπωρὴ του, θὰ χάσουμε τὸ φῶς, θὰ χάσουμε τὴν ζωή.. Προτιμότερο νὰ σβήση ὁ ἥλιος, παρὰ νὰ σβήση ἡ Ὀρθοδοξία στὸ ἔθνος μας. Ἐὰν δὲν προσέξουμε θὰ συμβῆ τὸ ἐξῆς: Ὁ Ἡλιος θὰ φύγη μακριά & οἱ καρδιές μας θὰ παγώσουν & ἐμεῖς μὲ τηλεσκόπια θὰ ζητοῦμε τὸν ἥλιο, με τηλεσκόπιο θὰ ζητοῦμε τὴν Ὀρθοδοξία, γιατὶ θὰ γίνη ἕνα χαρμάνι ὅλων τῶν αἰρέσεων & ὅλων τῶν ἰδεῶν.
Ἀντί νὰ ζητοῦμε νὰ ἑνωθοῦν μὲ τοὺς παπικούς, νὰ ἑνωθοῦμε ἐμεῖς οἱ Ὀρθόδοξοι… Νὰ εἴμαστε ἐπιφυλακή. Δὲν ξέρουμε ἀπὸ ὥρα σὲ ὥρα τί μᾶς κάνουν. Νὰ μὴ βρεθοῦμε μιὰ ὥρα ἐκτὸς τῆς Ορθοδοξίας…
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΟΥ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑ…»

d454142812c7

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΗ

Η ένταξη στους σχισματικούς, στο Πατρ. Κων/πόλεως ή η αυτοανακήρυξη αυτοκεφαλίας θα ήταν καταστροφική

zaporizia-loukas

Στις 23 Αυγούστου, η Μητρόπολη Ζαπορίζιε της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας πραγματοποίησε κληρικολαϊκή συνέλευση, με τη συμμετοχή 216 αντιπροσώπων (κληρικών, μοναχών, λαϊκών) για να συζητηθεί ο νέος νόμος που οδηγεί στην απαγόρευση της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς ηγήθηκε της συνέλευσης και συζήτησε τις επιλογές της UOC. Η πλήρης αναφορά του είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της μητροπόλεως.

Ο ιεράρχης ξεκινά σημειώνοντας την αληθινή πρόθεση του νέου νόμου: «Χωρίς κανένα δισταγμό, οι συντάκτες αυτού του νόμου τον αποκαλούν νόμο για την απαγόρευση του UOC… Αδιάκριτα και χωρίς στοιχεία, αντίθετα με την κοινή λογική και τα πραγματικά γεγονότα, η UOC κατηγορείται για όλα τα πιθανά εγκλήματα εν καιρώ πολέμου».

Ο Σεβ. Λουκάς παρουσιάζει πέντε επιλογές που προτείνονται στο ποίμνιο της UOC: (Οι συμβουλές του ενδιαφέρουν ὁλους τους Ὀρθοδόξους, που βρίσκονται ὑπο επίσημο διωγμό, ἄς τον ακουσουμε):

    1. Γίνετε μέλος της «Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία»

    Είναι προφανές ότι αυτή η επιλογή, η οποία θα συνεπαγόταν «τις σοβαρές συνέπειες των κανονικών παραβιάσεων», είναι απαράδεκτη, λέει ο Σεβ. Λουκάς. Καθώς η ανάμειξη καθαρού και βρώμικου νερού δημιουργεί μόνο περισσότερο βρώμικο νερό, έτσι η χάρη του Θεού δεν θα παραμείνει στην κανονική UOC εάν αυτή ενταχθεί στο σχισματική και  βίαιη OCU.

    Επιπλέον, όλα τα μέλη της UOC που εντάσσονται στην OCU θα εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως «Μοσχοβίτες» και «πράκτορες του Κρεμλίνου» μέχρι το τέλος της ζωής τους και θα αντιμετωπίζονται πάντα ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας εντός της OCU.

    1. Ενταχθείτε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

    Αυτό θα χειροτέρευε μόνο δραματικά την κατάσταση, πιστεύει ο Μητροπολίτης, και δεν διαφέρει απλώς από την απλή ένταξη στους σχισματικούς, καθώς θα έθετε την UOC σε κοινωνία με τους διώκτες της στο OCU.

    Επιπλέον, «Η περαιτέρω απόκλιση του Φαναρίου από την αυθεντική Ορθόδοξη πίστη είναι μόνο θέμα χρόνου».

    1. Μεμονωμένες κοινότητες προσχωρούν σε άλλες Τοπικές Εκκλησίες (Ρουμανικές, Πολωνικές, Σερβικές κ.λπ.)

    Αυτό απειλεί μια κατάρρευση της τάξης της εκκλησιαστικής ζωής (αμφιλεγόμενη κανονική δικαιολόγηση, δικαστικό χάος και απειλή αυτοκαταστροφής της UOC). Οι ουκρανικές αρχές, που ευνοούν ανοιχτά τη σχισματική OCU, δεν θα επέτρεπαν μια τέτοια επιλογή.

    1. Αυτοκήρυξη αυτοκεφαλίας

    Η UOC ξεκίνησε αυτή την πορεία στο Συμβούλιο της στις 27 Μαΐου 2022, αλλά «ο χρόνος έδειξε ότι αυτό το βήμα δεν οδήγησε σε τίποτα», πιστεύει ο Σεβ. Λουκάς .

    Ακόμη και αν η UOC έφτανε στο σημείο να ανακηρύξει τη δική της αυτοκεφαλία, οι εχθροί της θα έλεγαν απλώς ότι αυτό είναι ένα τέχνασμα των «πρακτόρων του Κρεμλίνου» για να σωθούν μέχρι την βελτίωση των συνθηκών. Θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να καταστρέψει τους δεσμούς της UOC με άλλες Τοπικές Εκκλησίες, οι οποίες θα έβλεπαν την UOC ως σχισματική εάν ανακήρυτε την αυτοκεφαλία.

    Τέτοια «τμηματοποίηση»  έχει ήδη ξεκινήσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι εχθροί της Ορθοδοξίας  δηλώνει ο Σεβ. Λουκάς.

    1. Μείνετε πιστοί στον Θεό και στην Εκκλησία

    Τέλος, η UOC μπορεί να επιλέξει τον δρόμο της διατήρησης της κανονικής τάξης, ο οποίος, «Ναι, θα είναι γεμάτος σοβαρά προβλήματα», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος. Διατηρώντας την κανονική της δομή, η UOC «επισύρει την οργή των τοπικών αρχών και των ριζοσπαστών που δρούν με μίσος».

    Η Εκκλησία μπορεί να διώκεται, αλλά αυτό επισύρει τη Θεία χάρη. Παρ’ όλα αυτά που συμβαίνουν, είναι σημαντικό να μην θυμώνεις, να μην πέσεις σε κατάκριση, να μην χάσεις την αγάπη.

    Ο σεβ. Λουκάς λοιπόν κάνει τέσσερις προτάσεις για το πώς να ζει κανείς  υπό αυτές τις  συνθήκες:

    1. «Μη φοβάστε να μιλήσετε για τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, την αλήθεια για την Εκκλησία και όσα ακούμε και βλέπουμε σε αυτήν».

    2. Όλοι οι ιερείς θα πρέπει να κρατούν τα αντιμήνσιά τους, τα σκεύη και το Χρίσμα τους σε μυστικά μέρη, έτσι ώστε η Λειτουργία να μπορεί να τελεσθεί ακόμα και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ναοί.

    3. Κάθε ενορίτης πρέπει να συμμετέχει ενεργά στην εκκλησιαστική ζωή. Οι κοινότητες πρέπει να ενωθούν γύρω από τους πιστούς ιερείς τους και να τους στηρίξουν. «Σε τελική ανάλυση, με την απαγόρευση της Εκκλησίας και τη σταδιακή κατάληψη των εκκλησιών, οι ιερείς θα χάσουν την ικανότητα να φροντίζουν σωστά τις οικογένειές τους».

    4. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ταμείο αλληλοβοήθειας για την παροχή κληρικών και κοινοτήτων σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης.

    orthochristian.com

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.