Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ 2) ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 5ης ΦΑΛΑΓΓΑΣ 3) ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΤΟΥ 1959, ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΠΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Πατηστε τον τίτλο και διαβαστε την επιστολή του πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλειας Αμβροσίου

589345584235671765gogba

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 5ης ΦΑΛΑΓΓΑΣ

Παιδί της πέμπτης φάλαγγας είναι ο σημερινός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Φοιτητής τότε, σταλμένος από τον πατριάρχη Αθηναγόρα πήγε για ανώτερες σπουδές στην Ιταλία και τον ἔκανε ξεφτέρι. Παιδιά τέτοια εἶναι πολλοί δεσποτάδες σημερα και ὅπως βλέπουμε δεν μιλουν οὔτε για το κοινο Πάσχα που προγραμματίζει ὁ Βαρθολομαῖος με τους παπικους, οὔτε για καμμία προδοσία της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ. Βρωμίσαμε ἀπό τέτοιους δεσποτάδες! Μόνο για τα πανηγύρια ενδιαφέρονται και για την καλοπέρασή τους στη γη! Αλλα ἡ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΕΝΤΗ, ΤΟΝ ΘΕΟ. Θα ἔρθη η ὡρα της πληρωμῆς τους. Σε αυτούς στηρίζεται ὁ Βαρθολομαῖος και σχίζει τον ἄραφο χιτῶνα του ΧΡΙΣΤΟΥ και προχωρᾶ ἀκάθεκτος στην ψευτοενωση.

Παιδί ὅμως, ὁπως φαινεται ἀπό το βιογραφικό του, εἶναι και ο Περιστερίου Γρηγόριος.
Ὅταν ἔδωσε ἐξετασεις στην θεολογία και το ἔμαθε ὁ πατέρας του, ἦρθε να μαλωση με το Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστινο. Τον περίμενε ἔξω ἀπό τον ναό του Ανατολικοῦ Πτολεμαϊδος, αν δεν με απατᾶ ἡ μνήμη, και ὅταν ἔβγαινε να φύγη ὁ ἐπίσκοπος ἀρχισε να διαμαρτύρεται και να τον θεωρεῖ ὑπευθυνο για την ἐπιλογἠ του γιοῦ του. Βεβαια τότε ἦταν καλός μαθητης και το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας  της Πτολεμαίδος συνδέονταν με τα κατηχητικά, γι᾽αυτό ὁ πατερας του τα ἔβαλε με τον επίσκοπο. Ὁ Γρηγόριος ὅμως  καθοδηγούνταν πνευματικά από ἕνα θεολόγο τον Λυκουργο Λευτεράτο. Ὅταν ἔφυγε ἐκεῖνος ἀπό την Πτολεμαϊδα τον ἀκουλούθησε στην Καστορία. Ἐκαναν μοναστηρι ἐκεῖ και δεν εἶχαν καμμία σχέση με το Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστῖνο, οὔτε τα πηγαιναν καλά και με το ἐπίσκοπο της Καστοριας.
Τώρα, με την φασαρια του Εσταυρωμένου, με ἔκληξη ἔμαθα ὅτι ἔγινε δεσπότης. Διαβαζουμε το βιογραφικό του και βλέπουμε
Εδῶ: https://el.wikipedia.org/wiki/%C%CE%BF%CF%82

Πολλά μεταπτυχιακά σε καθολικά πανεπιστημια, που σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστινο Καντιώτη, αυτά τα παιδια εἶναι θλιβερά. Τα ονομάζει 5η Φάλαγγα, που θα γίνουν εργαλεία στα χέρια του Πάπα, για να διαλύσουν την Ὀρθοδοξία στην Ἑλλάδα & ἔγιναν.
Βλέπουμε ἀκόμη ὅτι:
«Είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Forum των Ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EFOST) και μέλος του Πανεπιστημιακού Κέντρου «Δίκαιο και Θρησκειακές Κοινωνίες» («Droit et Societes Religieuses»-DSR) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Paris XI, καθώς και του «Ινστιτούτου Ερευνών για την Μελέτη των Θρησκειών» (Institut de Recherches pour l’Etude des Religions-I.R.E.R.) του Πανεπιστημίου Paris IV της Σορβόννης.[3]. Αυτα δεν εἶναι ἔπαινος για ἕναν Ὀρθόδοξο ἱεράρχη. Ἐπαινος εἶναι ἡ ἁγιότητα, που δεν υπάρχει.

589345584235671765gogba

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ – ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

Μικρό ἀπομαγνητοφωνημένο ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου, του 1959

«…Όπως στα χρόνια του χιτλερισμού, του φασισμού, μέσα στο έθνος μας υπήρχαν Έλληνες-πράκτορες του εχθρού, έτσι και τώρα μέσα στους κόλπους του έθνους μας δημιουργήθηκε η πέμπτη φάλαγγα.
Ποια είναι η πέμπτη φάλαγγα; Είναι οι φίλοι του πάπα. Είναι κάτι ψευτοθεολόγοι, είναι κάτι άνθρωποι – ο Θεός να φυλάξη από δαύτους.
Έρχεται η πέμπτη φάλαγγα στο έθνος μας, για να διαλύση την Ορθοδοξία μας.
Ποια είναι αυτή η πέμπτη φάλαγγα; Είναι τα παιδιά που πάνε στη Βιέννη, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια.
Δεν αδειάζουν μόνο τα πορτοφόλια των γονέων τους, ούτε μόνο καταστρέφονται και διαφθείρονται, αλλά κινδυνεύουν ψυχικά. Και εδώ στην Ελλάδα κινδυνεύουν, διότι η φτώχεια τους είναι μεγάλη. Το βλέπουν αυτό οι φραγκοπαπάδες και τα παίρνουν σε σπίτια καθολικά, τα παίρνουν στα οικοτροφεία τους.

Φτωχά παιδιά και δυστυχισμένα είναι. Τους δείχνουν αγάπη και τους δίδουν χρήματα, τα ντύνουν και τα περιποιούνται, για να τους πάρουν το διαμάντι, να τους πάρουν την Ορθοδοξία. Έχω πληροφορία, ότι πολλά παιδιά, φοιτηταί που σπουδάζουν στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στη Βενετία, στη Βιέννη, φεύγουν από την ορθόδοξον γραμμή. Και θα’ ρθουν εδώ και θα συνεργασθούν με τους ουνίτες και θα βάλουν δυναμίτη στα σπίτια τους. Θα βάλουν δυναμίτη, για να διαλύσουν την Ορθοδοξία μας. Η πέμπτη αυτή φάλαγγα είναι η πιο θλιβερά. Οι νέοι που την αποτελούν είναι οι νέοι Βησσαρίωνες….»

Τέτοιοι εἶναι σήμερα οι περισσότεροι δεσποτάδες, γι᾽αυτό σιωπουν, για την Προδοσία τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως. Σ᾽ αυτούς στηρίζεται ὁ Βαρθολομαῖος και μιλᾶ για κοινο Πάσχα με τους παπικούς και υποταγή της Ὀρθοδοξίας στον παπισμό.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.