Αυγουστίνος Καντιώτης



Η ανακοινωση της Ι. Μητροπολης Θεσσαλονικης, παρουσιαζει σαν ἡρωα της Μακεδονιας τον Βαρθολομαιο!!! Αυτον που δεν διαμαρτυρηθηκε ουτε μια φορα για την προδοτικη συμφωνια των Πρεσπων. Αυτον που τα παει μελι γαλα με τους προδοτες της Πιστεως & της Πατριδος. Αυτον που θελει κοινο Πασχα με τους αιρετικους & ετοιμαζεται να αιματοκυλiση & το Ἅγιο Ορος. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΛΕΕΙ, Ὁ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

date Σεπ 19th, 2024 | filed Filed under: ΚΑΚΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ

Η ανακοινωση της Ιερας Μητροπολης Θεσσαλονικης

Μεγας προδ.«Η παρουσία του Πρώτου της Πίστεως και του Γένους, του Οικουμενικού Πατριάρχου, αποτελεί σημαντικότατο γεγονός για την ζωή της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως και -προς επιβεβαίωση- αρκεί μόνο να σημειώσουμε το γεγονός, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος είναι εκείνος που προσωπικά διεφύλαξε και διαφυλάσσει το τιμιώτατο όνομα της Μακεδονίας μας (*), έχοντας ορίσει με την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, ότι η τοπική Εκκλησία του γειτονικού κράτους με πρωτεύουσα τα Σκόπια, δεν δύναται για κανένα απολύτως λόγο να φέρει το όνομα της Μακεδονίας ή οποιοδήποτε παράγωγό του».
(*) Αὐτός πρῶτος ὁ Βαρθολομαῖος, ἔκανε εισπήδηση στο Σεβικό Πατριαρχεῖο, ὅπως ἔκανε και στο Ρωσικό, και ανεγνώρισε την Σκοπιανή ἐκκλησία ως κανονική και ανάγκασε το Σερβικό Πατριαρχεῖο να τον προλάβη, κάνοντας ἕνα βημα περισσότερο, που δεν θα τολμουσε να το κάνει ὁ Βαρθολομαιος, γιατι θα προκαλουσε τους Ἕλληνες. Οι Σέρβοι την ανεγνώρισαν μετά ἀπό την ἀναγνώρισει του Βαρθολομαίου ὡς «μακεδονική» ἐκκλησία, για να μην πάει στο Φανάρι. Ποιός εἶναι ὁ ὑποκινητής; Η Εκκλησία της Σερβίας εἶχε τον πρώτο λόγο στη ρύθμιση του θέματος της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, γιατί αποσχίστηκε από το δικό της σώμα και εἶχε δικό της ἐπίσκοπο στα Σκόπια τον Ιωάννη, που τον σαπιζαν στις φυλακές.
Ὁ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης φοβᾶται ὁτι δεν θα ἔχει κόσμο κατά την ἐπίσκεψη του ὁ πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη, και προσπαθει με την ἀνακοινωση του να τον διαφημίσει ὡς ἡρωα της Μακεδονίας!Πότε ὁ πατριάρχης μίλησε για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπῶν; Μπορεῖ νά μᾶς ἀναφέρει ἔστω και μία περίπτωση; Ἀντιθέτως τα πηγαινε μέλι γάλα μέ ὅλους αυτούς τους προδότες, μασόνους και μή, που ξεπουλησαν την Μακεδονία. Ας ρωτήση τον γειτονά του, τον Καλαμαριας Ιουστινο Μπαρδάκα, που γύρισε ὅλον τον κόσμο και τρέχει στα πανηγύρια, που ἦταν ὅταν γίνονταν ἔξω ἀπό την αυλή του, το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, που συγκέντρωσε πάνω ἀπό 500.000 Ἑλληνες; Οἱ οικουμενισται και οἱ παγκοσμιοποιηταί παίρνουν ἀπό ἄλλα κέντρα ἐντολές και δεν ἔχουν οὔτε πατρίδα οὔτε Ορθοδοξία.

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
Αὐτὰ ἔβλεπε πριν ἀπό χρόνια ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστῖνος Ν. Καντιώτης και ἔλεγε: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΦΟΒΕΡΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΘΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΝΑΟΥΣ, ΜΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΛΙΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ…
Εδω: https://youtu.be/DAQWCQbmCSM

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται -μετά μεγίστης χαράς- η επικείμενη σεπτή επίσκεψη στην Πόλη μας, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου…..

Η παρουσία του Πρώτου της Πίστεως και του Γένους, του Οικουμενικού Πατριάρχου, αποτελεί σημαντικότατο γεγονός για την ζωή της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως και -προς επιβεβαίωση- αρκεί μόνο να σημειώσουμε το γεγονός, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος είναι εκείνος που προσωπικά διεφύλαξε και διαφυλάσσει το τιμιώτατο όνομα της Μακεδονίας μας, έχοντας ορίσει με την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, ότι η τοπική Εκκλησία του γειτονικού κράτους με πρωτεύουσα τα Σκόπια, δεν δύναται για κανένα απολύτως λόγο να φέρει το όνομα της Μακεδονίας ή οποιοδήποτε παράγωγό του.

Η Θεσσαλονίκη μας, η πρωτεύουσα της ελληνικής Μακεδονίας μας, χαίρεται, λοιπόν, και πανηγυρίζει για την προσεχή επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου και, ως έκφραση αυτής της πνευματικής ευφροσύνης, προσκαλούνται όλοι, ο ιερός Κλήρος, οι ευσεβείς Άρχοντες και ο πιστός Λαός, να παρευρεθούν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Πέμπτης 26ης Σεπτεμβρίου 2024 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.