Αυγουστίνος Καντιώτης



Στην Ουκρανια ενοριτες έκαναν μπλοκο σε δρομο εξαιτιας στρατευσης ιερεων της Ουκρανικης Ορθοδοξης Εκκλησιας. 2) Στην Περιφερεια Κιεβου εγκληματιες με μπαλακλαβες, (συνεργατες του Πατριαρχου της αγαπης Βαρθολομαιου!) κατελαβαν ακομα ένα ναο της Ουκρανικης Ορθοδοξης Εκκλησιας 3) Ὁ αληθινα ορθοδοξος Μητροπολιτης Λογγινος (μεγαλομαρτυς εν ζωη) λεει στους διωκτες του: Μη μας σπρωχνετε σ᾽ άλλη εκκλησια (που δεν ειναι εκκλησια)

Στην Ουκρανια ενοριτες έκαναν μπλοκο σε δρομο εξαιτιας στρατευσης ιερεων της Ουκρανικης Ορθοδοξης Εκκλησιας

Οι πιστοί του χωριού Ίζα στην περιφέρεια Υπερκαρπαθίας μπλόκαραν την κυκλοφορία σε δρόμο, επειδή δύο ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με βία οδηγήθηκαν στο Κέντρο Στρατολόγησης ακριβώς την ώρα της Θείας λειτουργίας. Οι υπάλληλοι του Κέντρου Στρατολόγησης της πόλης Χουστ, μπροστά στα μάτια των ενοριτών, συνέλαβαν δύο ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – κληρικούς των εκκλησιαστικών επαρχιών Χουστ και Οδησσού της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι δύο απαχθέντες ήταν αδέλφια – οι πρωτοπρεσβύτεροι Βασίλειος και Στέφανος Γουκ. Αυτό αναφέρουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενοι το λογαριασμό του βουλευτή Αρτιόμ Ντμιτρούκ στο Telegram. Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας ανάμεσα στους ντόπιους πιστούς. Εκατοντάδες άνθρωποι κατέφθασαν στο κτίριο του Κέντρου Στρατολόγησης στο Χουστ, αποκλείοντας τους δρόμους και απαιτώντας να απελευθερωθούν οι κληρικοί. Οι διαδηλωτές απήγγειλαν προσευχές μπροστά στο κτίριο που είχε ένοπλους φρουρούς και φώναζαν «Ιερείς!» – απαιτώντας την απελευθέρωση των κληρικών…..

Την συνεχεια: https://gr.pravoslavie.ru/163611.html

50751235unled5

Στην Περιφερεια Κιεβου εγκληματιες με μπαλακλαβες κατελαβαν ακομα ένα ναο της Ουκρανικης Ορθοδοξης Εκκλησιας

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2024, οπαδοί της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ) υποστηριζόμενοι από εγκληματίες με μπαλακλάβες, κατέλαβαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο χωριό Καλίτα του δήμου Μπροβάρι της Περιφέρειας Κιέβου. Αυτό αναφέρει στο λογαριασμό Telegram το κανάλι «Pershiy Kozatsky»…..

Την συνεχεια: https://gr.pravoslavie.ru/163561.html

50751235unled5Μητροπολιτης Λογγινος: Μη μας σπρωχνετε σε άλλη εκκλησια

15_main-v1727201529σ.σ. Ας δώσουμε βάση στα λόγια του Αρχιεπισκόπου Λογγίνου. Τα λόγια του ισχύουν και για εμάς… στο σύντομο μέλλον δε θα ισχύουν πολύ περισσότερο.

Μετά από άλλη μία δικαστική ακρόαση, ο επίσκοπος τόνισε ότι δεν θα αλλάξει ποτέ την πίστη του και την Εκκλησία.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, στο Πρωτοδικείο Hertsaevsky της πόλης Herts της Περιφέρεια Τσερνιβτσί, πραγματοποιήθηκε τακτική ακρόαση της υπόθεσης του Μητροπολίτη Λογγίνου. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά το τέλος της δίκης, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι YouTube της Ιεράς Μονής Μπαντσένι, ο επίσκοπος δήλωσε ότι παραμένει πιστός στην UOC και κάλεσε σε εγκατάλειψη των προσπαθειών «να μας αναγκάσουν να υπηρετήσουμε μια άλλη εκκλησία».

«Μη μας να αναγκάζετε να υπηρετήσουμε άλλη εκκλησία ή να μας σπρώχνετε σαν πρόβατα σε εκκλησίες, να μας παίρνετε με αλυσοπρίονα (σ.σ. τους ναούς). Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι κάθε ψυχή έχει τη δική της πίστη… Δεν έχω αντίρρηση να μπορεί ο καθένας να πηγαίνει εκεί που βρίσκεται η ψυχή του. Αλλά δεν θα αλλάξω ποτέ την Ορθόδοξη πίστη μου, είμαι στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Μητροπολίτης Λογγίνος πρόσθεσε ότι είναι ευτυχισμένος που γεννήθηκε στην Ουκρανία και ελπίζει ότι ο Κύριος θα χαρίσει ειρήνη και ευλογία Του στη χώρα. Και όσοι πολεμούν ενάντια στην Εκκλησία να σταματήσουν να το κάνουν αυτό, και ο Κύριος θα τους συγχωρήσει, γιατί «δεν ξέρουν ότι η μάχη με τον Θεό είναι πολύ σοβαρή αμαρτία».

Όπως σημείωσε ο ιεράρχης, «κανείς δεν μπορεί να μας πάρει ούτε το κράτος, ούτε τον Θεό, ούτε την Εκκλησία μας – την Ορθόδοξη, κανονική, που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο».

«Να παραμένετε πάντα με τον Θεό στην ψυχή σας, με τον Μακαριώτατό μας και τους πιστούς της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», απευθύνθηκε ο Μητροπολίτης Λογγίνος στους πιστούς.


ΕΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.