ΗΘΕΛΑΝ: α) ΚΟΙΝΟ ΠΑΣΧΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ! β) ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑ ΜΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ & ΑΛΛΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΒΙΘΥΝΙΑΣ, 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Α´ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ. ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ & ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.


Βαρθολομαιος-Παπας Φραγκισκος και ολοι οι εχθροι της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, που θελουν να μας αλλαξουν την πιστη, εκαναν λογαριασμό χωρίς τον ΞΕΝΟΔΟΧΟ, τον Παντοδύναμο Θεο
Σε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Avvenire, ο κ. Βαρθολομαίος , μεταξύ των άλλων, τονίζει ότι η επέτειος των 1700 χρόνων από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας “ μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για τις χριστιανικές εκκλησίες να προβληματιστούν για το ταξίδι τους στην ιστορία, σχετικά με τα λάθη του παρελθόντος, καθώς και του παρόντος, και να ακολουθηθεί μια πιο αποφασιστική οικουμενική πορεία, αξιοποιώντας τα διδάγματα πάνω από έναν αιώνα σύγχρονης οικουμενικής εμπειρίας”.
Ο πάπας Φραγκίσκος θέλει να επισκεφθεί την Τουρκία για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας
Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το 2025 τη Νίκαια (σήμερα Ιζνίκ) στην Τουρκία, με αφορμή τα 1700 χρόνια από την Α’ Οικουμενική Συνόδο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του Βατικανού.
«Είναι ένα ταξίδι που επιθυμώ ολόψυχα να κάνω», δήλωσε ο 87χρονος Πάπας την Παρασκευή, καθώς υποδεχόταν αντιπροσωπεία από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η οποία βρισκόταν στη Ρώμη για τη γιορτή του Πέτρου και του Παύλου, των ιδρυτών της εκκλησίας στη Ρώμη. Είναι μια εθιμοτυπική επίσκεψη που ανταποδίδει η Καθολική Εκκλησία με μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση ίδρυσε την εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.
Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εργάζεται πάνω στον εορτασμό της επετείου και ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που τον προσκάλεσε. Εάν ο Πάπας Φραγκίσκος μπορέσει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025, θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στη χώρα, έπειτα από αυτό του 2014 όταν πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.
Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο κατά τη βυζαντινή περίοδο, το 325 μ.Χ., με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 επισκόπων που προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αποτέλεσμα της Συνόδου ήταν παρήγαγε το Σύμβολο της Πίστεως Νίκαιας, το πρώτο σημαντικό κείμενο που συνοψίζει τη χριστιανική πίστη. Είναι το γνωστό μας «Πιστεύω», το οποίο αναγνωρίζεται από τους Καθολικούς, τους Ορθόδοξους και ορισμένους Προτεστάντες.
Συζητήθηκε το θέμα των προγραμματιζομένων εορτασμών κατά το προσεχές έτος για την συμπλήρωση 1700 ετών από την συγκρότηση της εν Νικαία Α’ Οικουμενικής Συνόδου (325-2025) και της ελεύσεως στην Τουρκία της Α. Αγιότητος του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου για να συμμετάσχει σε αυτούς.
Add A Comment
You must be logged in to post a comment.