Αυγουστίνος Καντιώτης



Η ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ;

date Απρ 20th, 2010 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Η ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ;

Στην ενημέρωση που έκανε την Τετάρτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας τns Βουλής ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι το Στρατηγείο Λάρισας υποβαθμίζεται σε Αρχηγείο. Και μαζί με αυτό υποβαθμίζεται και ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή της νότιο-ανατολικής Ευρώπης. Βέβαια ο Βενιζέλος θέλοντας να περάσει απαλά το θέμα ανέφερε ότι ο Διοικητής του Αρχηγείου θα είναι μόνιμα Έλληνας.

Ωστόσο μας απόκρυψαν ότι ο ανώτατος διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων της νότιας πτέρυγας στου ΝΑΤΟ, με έδρα τη Σμύρνη της Τουρκίας, εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ένα απαράδεκτο σήμα, με το οποίο παραχωρούσε το μισό Αιγαίο στο 6ο υποστρατηγείο του Εσκί Σεχίρ, ως περιοχή της ευθύνης του για αεροπορική αστυνόμευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, υπήρξε ελληνική αντίδραση, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί το σήμα αυτό. Όμως η αντίδραση αυτή θεράπευσε μόνο την αφορμή και όχι τα αίτια, βάσει των οποίων εκδόθηκε το απαράδεκτο σήμα, με συνέπεια να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος για τα χειρότερα.
Τον Ιούνιο του 2003, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του ΝΑΤΟϊκού αεροπορικού στρατηγείου από τη Νάπολη της Ιταλίας στη Σμύρνη, με Αμερικανό διοικητή και Τούρκο υποδιοικητή. Στην απόφαση αυτή υπήρχε ο απαράδεκτος όρος να καταργηθεί και το έκτο υποστρατηγείο του Εσκί Σεχίρ, και να αναβαθμιστεί το έβδομο της Λάρισας, το οποίο με τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, θα αναλάμβανε την αεροπορική αστυνόμευση ολόκληρης της νοτιανατολικής περιοχής του ΝΑΤΟ.

Όμως, λόγω της αδράνειας του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας το έκτο υποστρατηγείο του Εσκί Σεχίρ όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά σήμερα, το 2010, ανατέθηκαν σ’ αυτό, από το ΝΑΤΟϊκό διοικητή, αρμοδιότητες αεροπορικού ελέγχου και αστυνόμευσης σε περιοχή που εκτείνεται μέχρι τη μέση του Αιγαίου.


Εξαιρούν από ασκήσεις στο Αιγαίο τις περιοχές

που η Άγκυρα θεωρεί αποστρατικοποιημένες

Η Ελλάδα με μία πρωτοφανή απόφαση, εμφανίζεται με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα η ΥΠΑ, να δέχεται de facto τις τουρκικές θέσεις για αποστρατικοποίηση σειράς νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και εξαιρεί από τις προσεχείς αεροναυτικές ασκήσεις, τρεις περιοχές τις οποίες η Τουρκία θεωρεί αποστρατικοποιημένες, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί de facto υποχώρηση της κυβέρνησης έναντι των απαιτήσεων της Άγκυρας και σίγουρα δεν έρχεται τυχαία, λίγες ημέρες μετά το ταξίδι Δρούτσα στην Άγκυρα.
Σίγουρα η όλη ενέργεια έχει και τον χαρακτήρα της «σφυγμομέτρησης αντιδράσεων» εν όψει άλλων πολύ σημαντικότερων και πιο μόνιμων ρυθμίσεων στο Αιγαίο, δηλαδή εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο όνομα κάποιου «μερίσματος ειρήνης».

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2010/04/blog-post_5603.html

  • Σκοπός της κυβέρνησης όπως φαινεται είναι να γεμίσει τη Θράκη και την Μακεδονία με Τούρκους και Σκοπιανούς χτίζοντας έτσι τα θεμέλια για σοβαρές μελλοντικές καταστάσεις…

Τελικά, η κυβέρνηση αυτή κρύβει καθημερινές εκπλήξεις στον οικονομικό τομέα και στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει για να καταρρακώσει την ελληνική οικονομία, αλλά δεν ξεχνά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της στην αποδόμηση ή στην δημιουργία επικίνδυνων ζητημάτων για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Έτσι, πληροφορούμαστε πως σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Ιωάννης Κοραντής ζητά να ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς μίας επικείμενης αναγνώρισης όλων εκείνων που απώλεσαν την ελληνική ιθαγένειά τους μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Και η αγωνία του κυρίου Κοραντή φυσικά δεν προσανατολίζεται προς εκείνους που αδικήθηκαν και έχασαν το δικαίωμα να είναι έλληνες, αλλά για εκείνους που χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνοι για την εσωτερική εθνική ασφάλεια και που οικειοθελώς διέφυγαν από την Ελλάδα προκειμένου να γλιτώσουν από την τιμωρία του νόμου, για εγκλήματα που είχαν διαπράξει ή για ενέργειές τους οι οποίες αποσκοπούσαν στην δημιουργία σοβαρών προβλημάτων.

Η ερώτηση του κυρίου Κοραντή

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας
ΕΡΩΤΗΣΗ: 9237/23-4-2010 και 9238/23-4-2010
Προς: Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου
Προς: Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Γιάννη Ραγκούση
Θέμα: Η Κυβέρνηση σχεδιάζει εκ νέου χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο

Η Υφυπουργός Ε.Α.&ΗΔ κα Θεοδώρα Τζάκρη, με επιστολή της από 13/4/2010 προς τον κ. Thomas Hammamberg, Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, υπογραμμίζει ότι «το άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας έχει παύσει να ισχύει. Στη βάση της νέας νομοθεσίας περί του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, άτομα που έχασαν την ιθαγένειά τους δικαιούνται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να την ανακτήσουν. Τη στιγμή αυτή η Ελληνική Κυβέρνηση εξετάζει έναν αριθμό αιτήσεων ατόμων, που στη βάση του παλαιού άρθρου 19 είχαν χάσει την ελληνική τους ιθαγένεια. Ως εκ τούτου η Ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται με στόχο την διευκόλυνση της διαδικασίας για τα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν εκ νέου την ιθαγένειά τους».

Η επιστολή είναι εκπληκτική. Σε λίγες φράσεις, αποκαλύπτει ότι η Κυβέρνηση, με οργανωμένο σχέδιο, προτίθεται να αποδώσει την Ελληνική Ιθαγένεια σε όσους την απώλεσαν βάσει του άρθρου 19 ΚΕΙ. Πρόκειται ως γνωστόν για όσους διέφυγαν κατά και μετά τον εμφύλιο στα Σκόπια κατά κύριο λόγο, όπου και κατοικούν, ως και για μουσουλμάνους Έλληνες που κατά χιλιάδες έφυγαν από την Ελλάδα χωρίς την πρόθεση να επανέλθουν. Ουδεμία Ελληνική Κυβέρνηση στο παρελθόν διανοήθηκε να προχωρήσει σε μία τέτοια ρύθμιση, που ανοίγει εκ νέου πληγές του παρελθόντος και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε μείζονα κοινωνικοοικονομική αναταραχή, εάν τεθεί επί τάπητος από τους ενδιαφερομένους το μεγάλο θέμα της διεκδίκησης περιουσιών.
Είναι σαφές συνεπώς ότι ο προσφάτως ψηφισθείς Νόμος περί Ιθαγενείας βαίνει πολύ πέραν του τυπικού περιεχομένου του και έχει ανυπολόγιστες, τη στιγμή αυτή, συνέπειες, όχι μόνο για την εσωτερική έννομη τάξη, αλλά και για τις σχέσεις της Ελλάδος με γειτονικές χώρες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1. Ήταν εν γνώσει του η ενέργεια της Υφυπουργού κας Τζάκρη;
2. Είχε ζητηθεί η γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών;
3. Είναι σύμφωνα όλα τα μέλη της Κυβερνήσεως με την ενέργεια αυτή;
4. Είχε η Κυβέρνηση την πρόθεση, διαμέσου του Νόμου περί απόδοσης ιθαγενείας στους αλλοδαπούς κλπ, να χορηγήσει εκ νέου την ελληνική ιθαγένεια, σε όσους την στερήθηκαν βάσει του καταργηθέντος άρθρου 19 ΚΕΙ; Μήπως αυτό συνδέεται με προεκλογική δήλωση σημερινού κυβερνητικού παράγοντα περί επαναπατρισμού όλων των πολιτικών προσφύγων από τα Σκόπια;
5. Έχει εκτιμήσει η Κυβέρνηση τις συνέπειες που θα είχε για την Πολιτεία η διεκδίκηση περιουσιών εκ μέρους όσων θα αποκτήσουν εκ νέου την ελληνική ιθαγένεια;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής

  • Τελικά ήταν γιορτή ή επίσημη συγκέντρωση των τουρκολάγνων της Θράκης;
  • Ο «φερετζές» των γιορτών γίνεται αφορμή επίσημων «επιθέσεων» εκτουρκισμού ολόκληρων χωριών
  • Μία φυσιολογική γιορτή «θρησκευτικής ενηλικίωσης» μετατράπηκε σε πολιτικό πανηγύρι αφιερωμένο στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής
  • Ο μόνος που έλειπε, ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου με τους συμβούλους του…


Πριν από λίγες μέρες, σας δείξαμε στιγμιότυπα από το προπέρσινο Χάτιμ της ψευτομουφτείας Ξάνθης, με τον τουρκομουφτή Μέτε να αποθεώνει τα ιδεώδη και την.υψηλή παιδαγωγική σημασία του Τουρκισμού και τα παιδάκια να απαγγέλουν στιχάκια, που τα επινόησαν εθνικιστικά παραληρούντες εγκέφαλοι υπέρ της Μητέρας Τουρκίας και κατά των αντιφρονούντων (στην προξενική γραμμή) μουσουλμάνων. Για να μη νομίσετε όμως ότι επρόκειτο για μεμονωμένο συμβάν, εμείς σας ενημερώνουμε ότι όλα αυτά τα (φερόμενα ως) «Μαθήματα Κορανίου» των τουρκομουφτειών και όλες οι αντίστοιχες τελετές λήξης τους κάθε χρόνο (δηλαδή τα Χάτιμ) στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο κινούνται. Και σας παραθέτουμε αμέσως άλλη μια απόδειξη.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, στις 17 Απριλίου 2010, στο τζαμί του χωριού Λυκείου (περιοχή Σαππών Ροδόπης) οργανώθηκε από την ομάδα μαθημάτων Κορανίου, το ετήσιο παραδοσιακό χάτιμ. Στο χάτιμ που μετείχαν 12 παιδιά, συμμετείχαν ακόμη ποιοι νομίζετε; Ακούστε!

Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο τουρκομουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερήφ, ο δήμαρχος Αρριανών Χαλίτ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης» Φερούχ Οζκάν, ο τέως πρόεδρος της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Αντνάν Σελίμ, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κοτζάελι Ζιγιά Μπαικαρά, ο πρόεδρος των αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου Εσάτ Χουσείν και ακόμη αρκετοί ντόπιοι μουσουλμάνοι από τα γύρω χωριά.

Όπως διαβάζουμε μάλιστα στον ιστότοπο tourkikanea.wordpress.com (μετάφραση από δημοσίευμα «Υπέροχο Χάτιμ στο Λύκειο» στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα

www.burasibatitrakya.com)

«τα παιδιά που μετείχαν στο Χάτιμ διάβασαν προσευχές, το Κοράνι, καθώς και ποιήματα εθνικού περιεχομένου» (σ.σ. μαντέψτε τώρα βέβαια εσείς σχετικά με ποιο.έθνος). Και συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα:

«Ο Μουσταφά Σάρνιτς πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, εξέφρασε για την ευτυχία του για την παρουσία του εκεί μαζί με τον λαό του Λυκείου. Στο τέλος της ομιλίας του δήλωσε: «Ζείτε βαθιά τον πολιτισμό σας και την κουλτούρα σας. Σε αυτό το σημείο όσο και να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας, λίγο είναι. Η περιοχή αυτή στον τομέα της κουλτούρας και της οικονομίας είναι πολύ παραγωγική».

Ο βουλευτής Χατζηοσμάν ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις γυναίκες και συνέχισε ως εξής: Ζώντας σε αυτά τα χώματα, είναι ανάγκη τα παιδιά μας να στηρίζουν τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες και να εφοδιάζονται με αυτές. Στα σχολεία μας, τα γνωστά. Είναι κρίμα αλλά στον 21ο αιώνα τα παιδιά μας δεν λαμβάνουν την εκπαίδευση που είναι αναγκαία. Χρόνια πριν στα σχολεία μας υπήρχαν μαθήματα Κορανίου και θρησκευτικών. Όμως κόψε-κόψε εξαφανίστηκαν και εκείνα. Μόνο χάρη στους δασκάλους μας στα χωριά, αυτές οι αξίες παραμένουν σταθερές. Εάν επιθυμούμε η Τουρκομουσουλμανική μειονότητα εδώ να παραμείνει όρθια, πρέπει να στηρίζουμε τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες και να τα εφοδιάζουμε με αυτές».

Τι παρατηρούμε;
1) Πολύ περισσότεροι ήταν οι. επίσημοι προσκεκλημένοι απ’ ό,τι τα ίδια τα παιδιά του Χάτιμ!

2) Παρευρέθη όλος σχεδόν ο.καλός κόσμος, ακόμη και.original Τούρκοι (εκ Τουρκίας δηλαδή).

3) Η παρουσία του Τούρκου πρόξενου ήταν και πάλι ηγετική (παρότι φυσικά το να κάνει βόλτες στα χωριά έχει τόση σχέση με τον ρόλο και τα δικαιώματά του βάσει του Διπλωματικού Δικαίου, όση και ένας μπακάλης με την κβαντομηχανική ή η Θάλεια Δραγώνα με τον Μακρυγιάννη).

4) Πέραν αυτού όμως, ακόμη και το τι γυρεύει ο εκπρόσωπος ενός κοσμικού κράτους σε μια ισλαμική τελετή θα έπρεπε (υπό άλλες συνθήκες) να τυγχάνει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας.

5) Ο προκλητικός Χατζηοσμάν (βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζουμε) επέμεινε για μια ακόμη φορά στον γνωστό του πεμπτοφαλαγγίτικο ρόλο υπέρ της Μητέρας Πατρίδας του, την οποία άλλωστε ουσιαστικά εκπροσωπεί συνεχώς και στην ίδια την Ελληνική Βουλή (εννοείται βέβαια ότι και πάλι δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός)!

http://kostasxan.blogspot.com/2010/04/blog-post_2746.html

______________________________________

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.