Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣΟΝΙΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑ ΕΔΑΦΗ
«βδελυγμα ερημωσεως εστως εν τοπω αγιω»
Ἡ Ἀντίχριστος Μασονία μὲ γιγαντιαῖα βήματα προχωρεῖ, κατακτᾶ νέα ἐδάφη, ὑποκρίνεται τὸν εὐσεβῆ, μία δὲ τοιαύτη πλέον Ἀδελφότης ὑπὸ μασόνον Πατριάρχην μόνον τὸ ἔνδοξον σχῆμα τῆς Ὀρθοδοξίας ἔχουσα, ἀλλὰ καὶ νοῦν μασονικόν, θὰ εἶνε ἡ ἐνσάρκωσις τῆς προδοσίας, «βδέλυγμα ἐρημώσεως ἑστὼς ἐν τόπω ἁγίω».
Ἄνδρες ἀδελφοί! Εἰς τὰ Ἱεροσόλυμα ἡ Μασονία ἑτοιμάζεται νὰ δώση μάχην, νὰ καταγάγη τὸν θρίαμβον καὶ ἡμεῖς θὰ μείνωμεν ἀδιάφοροι; Καὶ ὡς Ὀρθόδοξοι χριστιανοὶ καὶ ὡς Ἕλληνες πρέπει νὰ ἐνδιαφερθῶμεν, νὰ κινήσωμεν πάντα λίθον, νὰ καταβάλωμεν πᾶσαν προσπάθειαν, ἵνα μὴ μασόνος ἐκλεγῆ Πατριάρχης Ἱεροσολύμων. Ὄχι! Εἶνε ἡ Μήτηρ Σιῶν, ἡ Μήτηρ τῶν Ἐκκλησιῶν, εἶνε ἡ πόλις ἡ ἱερὰ καὶ ἁγία, ἡ ὁποία πρέπει νὰ προκαλῆ τὸ ἐνδιαφέρον, τὴν συγκίνησιν, τὸ ρῖγος παντὸς Ὀρθοδόξου Ἕλληνος.
Πῶς νʼ ἀδιαφωρήσωμεν; Ὡς χριστιανοὶ δὲν εἶνε δυνατὸν νὰ λησμονήσωμεν τὴν ἱστορίαν τῆς πόλεως. Νὰ δώσωμεν ταύτας ἀμυδρὰν τινα εἰκόνα; Ἐν τῆ πόλει ταύτη διεδραματίσθησαν τὰ μέγιστα ἐκεῖνα γεγονότα τῆς Καινῆς Διαθήκης, ποὺ προκαλοῦν τὰ θάμβη τῶν αἰώνων, ἀγγέλων καὶ ἀνθρώπων, καὶ διὰ τῶν ὁποίων γεγονότων ἡ ἀνθρωπότης ἐλυτρώθη ἐκ τῆς ἁμαρτίας καὶ τοῦ θανάτου καὶ εἰσῆλθεν εἰς νέαν περίοδον ζωῆς, τῆς ὄντως θείας καὶ μακαρίας διὰ τοὺς εἰλικρινῶς πιστεύοντας τὸ μέγα μυστήριον. Εἰς τὴν πόλιν αὐτὴν διὰ πρώτην φορὰν
Ἡ Ἀντίχριστος Μασονία μὲ γιγαντιαῖα βήματα προχωρεῖ, κατακτᾶ νέα ἐδάφη, ὑποκρίνεται τὸν εὐσεβῆ, τὸν εὐλαβέστατον προσκηνυτήν, φορεῖ τὴν φορὰν αὐτὴν ράσον, καλυμμαύχιον, σταυρόν, ἐγκόλπιον Ὀρθοδόξου κληρικοῦ, καὶ ἰδοὺ ἔφθασε πρὸ πυλῶν Σιών, εὗρεν αὐτὰς ἀφύλακτους, διέβη τὰς πύλας καὶ διεκδικεῖ ἤδη ὑπὲρ ἑαυτῆς τὸν Πατριαρχικὸν θρόνον τῶν Ἱεροσολύμων!
(ETOΣ ΙΒ ΚΟΖΑΝΗ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1956 ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ 187
απόσπ. «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΠΙΘΑΣ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ)
Κι όμως έχουμε δύο «Ελληνικές Δημοκρατίες».
Το 1978 ο τότε Πρόεδρος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος, υπέγραψε το πρώτο εκπληκτικό Προεδρικό Διάταγμα για την Ισραηλιτική κοινότητα Αθηνών, Π.Δ. 182/1978 (ΦΕΚ 40 Α/22-3-1978), το οποίο καταργήθηκε & τροποποιήθηκε από το Π.Δ.234/2.5.1989 ΦΕΚ 110 Α του 1989, του Χρήστου Σαρτζετάκη.Γιατί πρόκειται για εκπληκτικά κείμενα; Επειδή ορίζουν μιάν άλλη «Ελληνική Δημοκρατία» ορίζοντας την Εβραϊκή μειονότητα σε Δημόσια Αρχή. Δείτε τι γράφουν τα άρθρα 1. & 2.:
Αρθρο 1 :
Η Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου κατά τους νόμους 2456/1920 (ΦΕΚ173) και 4837/1930 (ΦΕΚ 252). Σκοπός της είναι γενικά η εξυπηρέτηση, σύμφωναμε τους νόμους αυτούς, των θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών προορισμών, η υποστήριξη κάθε ωφέλιμης πρωτοβουλίας που εξυπηρετεί εθνικέςανάγκες, η εξύψωση του ηθικού, πνευματικού και κοινωνικού επιπέδου των μελώντης, η αδελφοποίηση τους και η φροντίδα για την προαγωγή των εβραϊκώνγραμμάτων.
Αρθρο 2 :
Η Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών τηρεί στρογγυλή σφραγίδα με τις λέξεις Ελληνική Δημοκρατία – ΙσραηλιτικήΚοινότης Αθηνών» κυκλικά και το Μαγκέν Νταβίντ στο κέντρο και έχει έδρα την πόλη των Αθηνών.
Η αναγόρευση μιάς μειονότητας σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σημαίνει Δημόσια Αρχή. Επισφραγίζεται δε από τον ορισμό σφραγίδας στρογγυλής όπως περιγράφεται που αντί του Σταυρού στο κέντρο έχει το Αστρο του Δαυίδ (Μαγκέν Νταβίντ)!!!!!
Διαβάζοντας το κείμενο παρατηρούμε περιγραφή δομών Κράτους ακόμη & προϋπολογισμού, ενός Κράτους μέσα στο Ελληνικό Κράτος & επί Ελληνικού εδάφους!!!
Διαβάζοντας το άρθρο 26 περί υποχρεωτικής εισφοράς «πέτσια» των μελών της κοινότητας παρατηρούμε αντικατάσταση φραστικά τουλάχιστον του άρθρου 4 του Ελληνικού Συντάγματος που στην παράγραφο 5 ορίζει ότι: «Οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα Δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ «ΠΕΤΣΙΑ»
Άρθρο 26 :
1. Η βεβαίωση της υποχρεωτικήςεισφοράς «Πέτσια» γίνεται από την αντίστοιχη Επιτροπή του άρθρου 18 τουπαρόντος, που κατατάσσει τους υπόχρεους σε κατηγορίες εισφοράς ανάλογα με τηνοικονομική τους κατάσταση.
2. Το ύψος των εισφορών κατάκατηγορίες καθορίζεται κάθε χρόνο από την Κοινοτική Συνέλευση στη συνεδρίασητης για την έγκριση του Προϋπολογισμού και η βεβαίωση γίνεται από την Επιτροπή«Πέτσια» κάθε χρόνο κατά το μήνα Μάιο.
3. Το ποσό της εισφοράς πουβεβαιώθηκε κοινοποιείται στον υπόχρεο, ο οποίος μέσα σε προθεσμία είκοσι (20)ημερών από την κοινοποίηση έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στην ΕπιτροπήΕνστάσεων, που ορίζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο που είναι πενταμελής. Οιαποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων είναι οριστικές και αμετάκλητες.
Κυριότερα στοιχεία για την κρίσητης Επιτροπής Ενστάσεων είναι α) Η προσωπική συνέντευξη με τον υπόχρεο και β)Το σημείωμα φόρου που έχει εκδοθεί από την αρμόδια Φορολογική Αρχή στο όνοματου υπόχρεου βάσει της φορολογικής του δηλώσεως για την παρελθούσα ή τρέχουσαχρήση.
4. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμηςυποβολής ενστάσεως από τον υπόχρεο η απόφαση της Επιτροπής Πέτσια είναιυποχρεωτική και για το Κοινοτικό Συμβούλιο.
5. Αν ο υπόχρεος απουσιάζειδικαιολογημένα από την έδρα της Κοινότητος, η προθεσμία υποβολής ενστάσεωςαρχίζει από την ημέρα της επιστροφής του. Η ημέρα αυτή αποδεικνύεται με επαρκήδικαιολογητικά που προσκομίζει ο υπόχρεος.
6. Το Κοινοτικό Συμβούλιο μπορείνα αρνηθεί την παροχή κάθε υπηρεσίας ή εξυπηρετήσεως στα μέλη που δενεκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
7. Αν ο υπόχρεος αλλάξει τόπομόνιμης κατοικίας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από δύο έτη και επιθυμείνα διαγραφεί από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, υποβάλλει τη σχετική δήλωσηκαι απαλλάσσεται από την εισφορά «Πέτσια» από την ημερομηνία της διαγραφής του.
Αφού λοιπόν αυτοί καθορίζουν το ύψος των εισφορών «πετσιά», ανάλογα με τις δυνατότητες ενός εκάστου, τι εννοούν όταν λέγουν «αρμόδια φορολογική Αρχή»; Μιλάνε για Ελληνική ΔΟΥ ή για δική τους φορολογική Αρχή αφού & αυτοί είναι Δημόσια Αρχή & μάλιστα με στρογγυλή σφραγίδα; Ποιά είναι η ακριβής σχέση τους με τις Ελληνικές Οικονομικές Αρχές; Πληρώνουν χαράτσια ΦΑΠ για τα ακίνητά τους; Κόβονται παράβολα υπέρ τους; Εχουν ειδικά καθεστώτα φοροαπαλλαγών; Τα συμπεράσματα δικά σας. Ακολουθεί το κείμενο του ΦΕΚ σε μορφή HTML:
ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
ΑΡΙΘ.: 234/89 Βλέπετε το πλήρες κείμενο
Είδος Εγγράφου: ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ
ΦΕΚ: 110Α
Μέγεθος κειμένου: 142 KB
Π.Δ. 234/2.5.1989 (ΦΕΚ 110 Α) : Τροποποίηση και συμπλήρωση του Κανονισμού της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
(Το παρόν Π.Δ/γμα παρατίθεται όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).
Εχοντας υπόψη :
α) Το άρθρο 17 του Νόμου 2456/1920 «περί Ισραηλιτικών Κοινοτήτων».
β) Την αριθ. 7/21.12.1988 Πράξη της Κοινοτικής Συνελεύσεως της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών.
γ) Την αριθ. 158/1989 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων, αποφασίζουμε:
Κυρώνεται ο Κανονισμός της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών, που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α : ΣΚΟΠΟΣ
Αρθρο 1 :
Η Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου κατά τους νόμους 2456/1920 (ΦΕΚ 173) και 4837/1930 (ΦΕΚ 252). Σκοπός της είναι γενικά η εξυπηρέτηση, σύμφωνα με τους νόμους αυτούς, των θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών προορισμών, η υποστήριξη κάθε ωφέλιμης πρωτοβουλίας που εξυπηρετεί εθνικές ανάγκες, η εξύψωση του ηθικού, πνευματικού και κοινωνικού επιπέδου των μελών της, η αδελφοποίηση τους και η φροντίδα για την προαγωγή των εβραϊκών γραμμάτων.
Αρθρο 2 :
Η Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών τηρεί στρογγυλή σφραγίδα με τις λέξεις Ελληνική Δημοκρατία – Ισραηλιτική Κοινότης Αθηνών» κυκλικά και το Μαγκέν Νταβίντ στο κέντρο και έχει έδρα την πόλη των Αθηνών.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ
Αρθρο 3 :
1. Μέλη της «Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών» είναι αυτοδικαίως όλοι οι Ισραηλίτες, ασχέτως φύλου και ηλικίας, που κατοικούν στους Νομούς Αττικής και Βοιωτίας, μόνοι ή με οικογένεια πριν από έξι τουλάχιστον μήνες.
2. Όλα τα μέλη της «Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών» έχουν την υποχρέωση να συνεισφέρουν ηθικά και υλικά κατά το μέτρο των δυνάμεων τους για την ενίσχυση των ιδρυμάτων και άλλων νομικών προσώπων και φιλανθρωπικών οργανώσεων της Κοινότητος.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ : ΕΠΙΤΗΜΑ ΜΕΛΗ
Άρθρο 4 :
1. Με πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου και απόφαση της Κοινοτικής Συνελεύσεως ανακηρύσσονται επίτιμα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών Ισραηλίτες ή μη που προσφέρουν σ αυτή αξιόλογες υπηρεσίες.
2. Με απόφαση του κοινοτικού Συμβουλίου μπορεί να ονομασθούν επίτιμα μέλη ενός ή και περισσοτέρων κοινοτικών ιδρυμάτων πρόσωπα που προσέφεραν στα ιδρύματα αυτά αξιόλογες υπηρεσίες ή σημαντικές δωρεές.
3. Η Απόφαση ανακοινώνεται στο τιμώμενο πρόσωπο με έγγραφο του Κοινοτικού Συμβουλίου που φέρει και τις υπογραφές των μελών που παρευρέθηκαν στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου, στην οποία είχε ληφθεί η απόφαση. Τα επίτιμα μέλη εγγράφονται σε τιμητικό βιβλίο της Κοινότητος. Το Κοινοτικό Συμβούλιο ονομάζει επίσης δωρητές, ευεργέτες ή μεγάλους ευεργέτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία προσέφεραν χρηματικά ποσά ή αγαθά, που το ύψος της αξίας τους καθορίζεται κάθε χρόνο με απόφαση της Κοινοτικής Συνελεύσεως. Τα ονόματα τους αναγράφονται σε ειδική για κάθε κατηγορία πλάκα της Συναγωγής ή του Ιδρύματος, εω όσον τούτο διαθέτει ιδιαίτερο κατάστημα και ανακοινώνεται στην αμέσως επόμενη Κοινοτική Συνέλευση.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ : ΑΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ
Αρθρο 5 :
1. Όλα τα μέλη της Κοινότητος που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν στην Κοινότητα ετήσια εισφορά Πέτσια, που ορίζεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 26 του παρόντος. Απαλλάσσονται από την εισφορά αυτή οι σπουδαστές, όσοι εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και οι άποροι. Οι πολύτεκνοι καταβάλλουν το μισό της εισφοράς στην οποία κατατάσσονται.
2. Αλλοι πόροι της Κοινότητος είναι:
α) Η ειδική εισφορά (γκαμπέλλα) του κρασιού, του τυριού, ζάχαρης, του κρέατος κλπ., β) Η εισφορά στα άζυμα του Πάσχα, γ) Οι εισπράξεις από τα κουτιά εισφορών (κουπώθ) και τις πωλήσεις κίτρων και φοινίκων (εθρογκίμ και λουλαβίμ). 8) Τα δικαιώματα των τελετών, αρραβώνων, γάμων, διαζυγίων, περιτομών, ονομασιών θηλέων, κηδειών, μνημοσυνών, ανεγέρσεως μνημείων, θέσεων στις Συναγωγές, γαμικών συμφώνων (κετουμπά) και των εορτών και των άλλων εκδηλώσεων που οργανώνει ή Κοινότης. ε) Το δικαίωμα στα πιστοποιητικά και άλλα έγγραφα που εκδίδει η κοινότης. στ) Οι δωρεές εντός και εκτός των Συναγωγών, ζ) Τα εισοδήματα κινητής και ακίνητες περιουσίας της Κοινότητος, η) Οι επιχορηγήσεις εβραϊκών ή μη οργανισμών ή του Κράτους υπέρ της Κοινότητος για τη διατήρηση των σχολικών, θρησκευτικών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της.
3. Οι πόροι της Κοινότητος διαθέτονται για τη λειτουργία της Κοινότητος και την εκπλήρωση γενικά των σκοπών της.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε : ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Αρθρο 6 :
1. Υπέρτατη αρχή της Κοινότητος είναι η Κοινοτική Συνέλευση, που αποτελείται από πενήντα (50) μέλη και που εκλέγεται κάθε τριετία κατά τις διατάξεις των άρθρων 27-37 του παρόντος.
2. Η Κοινοτική Συνέλευση έχει τις εξής αρμοδιότητες : α) Αποφαίνεται κυριαρχικά για κάθε ζήτημα της Κοινότητος μέσα στα όρια του Νόμου και του παρόντος, β) Ελέγχει τα όργανα Διοικήσεως της Κοινότητος, γ) Εγκρίνει τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό της Κοινότητος, καθώς και τις έκτακτες δαπάνες που γίνονται με υπέρβαση του προϋπολογισμού. Για το σκοπό αυτό, μαζί με την έγκριση του προϋπολογισμού κάθε έτους, εκλέγει τριμελή Επιτροπή, που ενεργεί το διαχειριστικό έλεγχο της χρήσεως και υποβάλλει το πόρισμα της στην Κοινοτική Συνέλευση κατά τη σύγκληση της για την έγκριση του απολογισμού, δ) Εκλέγει το Κοινοτικό Συμβούλιο, ε) Εκλέγει το Ραββινικό Συμβούλιο, στ) Εκλέγει τον Αρχιραββίνο. ζ) Εγκρίνει τον Εσωτερικό Κανονισμό των εργασιών της και προτείνει τροποποιήσεις του παρόντος Κανονισμού, η) Εκλέγει από τα μέλη της αντιπροσώπους για το Συνέδριο των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Ελλάδος κατά το Ν.1657/1951 (Φ.Ε.Κ. 20) και το Β.Δ. της 26.5.1951 (Φ.Ε.Κ. 186).
3. Η Κοινοτική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά δύο φορές κάθε χρόνο, απαραιτήτως όμως πρέπει η μία συνοδός της να γίνεται τον Νοέμβριο και το αργότερο μέχρι 20 Δεκεμβρίου, για την έγκριση και του προϋπολογισμού και η άλλη τον Απρίλιο, για την έγκριση και του Απολογισμού της Κοινότητος. Η Συνέλευση συνέρχεται έκτακτα, όταν το ζητήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο ή έξι (6) τουλάχιστο μέλη της.
4. Οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις της Κοινοτικής Συνελεύσεως στέλνονται πριν από οκτώ (8) τουλάχιστον ημέρες σε όλα τα μέλη της καθώς και στο Κοινοτικό Συμβούλιο και αναγράφουν το χρόνο, τον τόπο και τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.
5. Η Κοινοτική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα είκοσι έξι (26) τουλάχιστο μέλη. Αν δεν επιτευχθεί απαρτία, συγκαλείται νέα συνεδρίαση, στον ίδιο τόπο, την ίδια ημέρα και ώρα της επομένης εβδομάδας χωρίς νέες προσκλήσεις, οπότε βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία είκοσι (20) τουλάχιστον μελών. Σε διαφορετική περίπτωση η Συνέλευση ματαιώνεται.
6. Οι αποφάσεις της Συνελεύσεως λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και αν υπάρχει πάλι ισοψηφία η απόφαση θεωρείται απορριπτική και δε μπορεί το θέμα να ξανασυζητηθεί παρά μόνο ύστερα από γραπτή αίτηση είκοσι (20) τουλάχιστο μελών ή μετά την πάροδο δύο μηνών από τη δεύτερη ψηφοφορία.
7. Μέλος που απουσιάζει από τρεις συνεδριάσεις και δεν παρέχει, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Συνελεύσεως, επαρκείς δικαιολογίες για την απουσία του, αντικαθίσταται με απόφαση της Κοινοτικής Συνελεύσεως με τον πρώτο επιλαχόντα κατά τις εκλογές υποψήφιο.
Αρθρο 7 :
Η Κοινοτική Συνέλευση, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Εκλογικής Επιτροπής του άρθρου 27 του παρόντος και μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες αφότου γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών της Κοινότητος, συνέρχεται σε εναρκτήρια συνεδρίαση, συγκροτείται σε σώμα με την εκλογή Προέδρου, Α και Β Αντιπροέδρων και δύο Γενικών Γραμματέων και προβαίνει στην εκλογή Κοινοτικού Συμβουλίου, που αποτελείται από εννέα (9) μέλη ταχτικά και τέσσερα (4) αναπληρωματικά.
Αρθρο 8 :
1. Ο Πρόεδρος της Κοινοτικής Συνελεύσεως συγκαλεί τις Συνελεύσεις, διευθύνει τις συζητήσεις, επιβλέπει την τάξη και την τήρηση του παρόντος, υπογράφει με τους Γενικούς Γραμματείς τα πρακτικά και κηρύσσει το τέλος των συνεδριάσεων. Αν απουσιάζουν ή κωλύονται και οι δύο Γενικοί Γραμματείς ο πρόεδρος ορίζει ένα από τα μέλη της Συνελεύσεως ως προσωρινό Γραμματέα για την σύνταξη των πρακτικών.
2. Το Πρόεδρο, όταν απουσιάζει, κωλύεται ή δεν υπάρχει, αναπληρώνει σε όλα του τα έργα κατά σειρά ο Α ή ο Β Αντιπρόεδρος. Τον Αντιπρόεδρο στις ίδιες περιπτώσεις αναπληρώνει το πρεσβύτερο μέλος της Συνελεύσεως.
3. Οι Γενικοί Γραμματείς συντάσσουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Συνελεύσεως και όλα τα έγγραφα, είτε με συνεργασία, είτε και ο καθένας χωριστά.
4. Τα πρακτικά και τα αρχεία της Κοινοτικής Συνελεύσεως φυλάσσονται στα Γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών.
Άρθρο 9 :
1. Κατά τις Συνελεύσεις επιτρέπεται η υποβολή ερωτήσεων που αφορούν το Κοινοτικό Συμβούλιο ή προτάσεων για ορισμένο θέμα. Το μέλος που επιθυμεί να υποβάλει ερώτηση ή πρόταση πρέπει να τη γνωστοποιήσει γραπτά στον Πρόεδρο της Κοινοτικής Συνελεύσεως ή του Κοινοτικού Συμβουλίου τέσσερεις (4) τουλάχιστο πλήρεις ημέρες πριν από τη Συνέλευση.
2. Ερώτηση ή πρόταση που υποβάλλεται στη Συνέλευση χωρίς αυτή τη διαδικασία δεν συζητείται και η συζήτηση της αναβάλλεται για την επομένη συνεδρίαση της Συνελεύσεως. Με πρόταση του Προέδρου ή οιουδήποτε μέλους της Συνελεύσεως και με τη συναίνεση των τριών τετάρτων (3/4) από τα παρόντα μέλη της, επιτρέπεται η προσθήκη θέματος στην ημερήσια διάταξη για τη λήψη αποφάσεως.
Άρθρο 10 :
Η κοινοτική Συνέλευση μπορεί να αυτοδιαλυθεί και πριν να συμπληρωθεί τριετία από την έναρξη της λειτουργίας της, εφ όσον τούτο αποφασισθεί σε ειδική συνεδρίαση στην οποία θα παρίστανται είκοσι (20) τουλάχιστο μέλη και θα πραγματοποιηθεί με πλειοψηφία είκοσι (20) τουλάχιστο ψήφους. Στην περίπτωση αυτή το Κοινοτικό Συμβούλιο προκηρύσσει και διενεργεί εκλογές.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ : ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Άρθρο 11 :
1. Τα κοινοτικά διαχειρίζεται και διοικεί Κοινοτικό Συμβούλιο, που αποτελείται από εννέα μέλη τακτικά και τέσσερα αναπληρωματικά και που εκλέγεται για μια τριετία από την Κοινοτική Συνέλευση στην εναρκτήρια συνεδρίαση της.
2. Ως μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου εκλέγονται μόνο τα ελληνικής υπηκοότητος μέλη της «Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών», που έχουν ηλικία άνω των 25 ετών (άρθρο 6 Ν. 2456/1920 και άρθρο 2 Ν. 4837/1930).
3. Δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου ή της· Κοινοτικής Συνελεύσεως (και αν είναι μέλος εκπίπτει) εκείνος που έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα λόγω ποινικής καταδίκης, εφ όσον απαγγέλθηκε η στέρηση από το Δικαστήριο, ή εφ όσον καταδικάσθηκε για κακούργημα ή για αδίκημα προβλεπόμενο από την παρ. 2 του άρθρου 18 του Ν. 1811/51 «περί Κωδικός καταστάσεως δημοσίων διοικητικών υπαλλήλων». Οι παρ. 3 και 4 του ίδιου άρθρου ισχύουν επίσης.
4. Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να είναι σύζυγοι ή συγγενείς μέχρι και δευτέρου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας. Στην περίπτωση αυτή προτιμάται εκείνος που πλειοψήφισε και σε περίπτωση ισοψηφίας ο νεώτερος στην ηλικία, εκτός αν παραιτηθεί υπέρ του πρεσβετέρου.
5. Όποιος διετέλεσε μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου επί πέντε συνεχείς περιόδους δεν μπορεί να επανεκλεγεί μόνο την αμέσως επόμενη εκλογική περίοδο.
6. Τα καθήκοντα των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου και του προεδρείου της Κοινοτικής Συνελεύσεως είναι τιμητικά και ασκούνται χωρίς καμιά αμοιβή. Μόνο με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, που επικυρώνεται από την Κοινοτική Συνέλευση, μπορεί κατά περίπτωση να χορηγηθούν έξοδα παραστάσεως στο Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα του Κοινοτικού Συμβουλίου μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) δραχμές το πολύ κατά μήνα για τον καθένα. Τα έξοδα παραστάσεως είναι δυνατό, σύμφωνα με τις συνθήκες, που διαμορφώνονται κάθε φορά, να αυξάνονται κατά την ίδια διαδικασία, και ύστερα από την έγκριση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων και Οικονομικών.
7. Σε περίπτωση παραιτήσεως του Κοινοτικού Συμβουλίου συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση η Κοινοτική Συνέλευση και εκλέγει νέο Κοινοτικό Συμβούλιο. Το προηγούμενο συμβούλιο παραμένει μέχρις ότου αναδειχθεί το νέο. Οι σύμβουλοι που παραιτήθηκαν μπορούν να επανεκλεγούν. Το νέο Συμβούλιο συνεχίζει τη θητεία του Συμβουλίου που παραιτήθηκε.
8. Το Κοινοτικό Συμβούλιο μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την εκλογή του συγκαλείται σε συνεδρίαση από τον Πρόεδρο της Κοινοτικής Συνελεύσεως και συγκροτείται σε σώμα με την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν., Γραμματέα και Ταμία.
Άρθρο 12 :
Το Κοινοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μια φορά κάθε μήνα και έκτακτα όταν παρίσταται ανάγκη, συγκαλείται δε με πρωτοβουλία του Προέδρου ή με αίτηση δύο (2) τουλάχιστον μελών του,
2. Οι προσκλήσεις για τις Συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου αναγράφουν το χρόνο, τον τόπο και τα θέματα της ημερήσιας διατάξεως και στέλνονται στα μέλη του πριν σαράντα οκτώ ώρες (48) τουλάχιστον, εκτός αν πρόκειται για έκτακτη σύγκλιση, οπότε μπορούν να σταλούν αργότερα, πάντως μέσα σε εύλογο χρόνο.
3. Μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου που απουσιάζει αδικαιολόγητα από αρκετές, κατά την κρίση του Προέδρου Συνεδριάσεις καλείται στο καθήκον. Αν συνεχίσει τις απουσίες του, αντικαθίσταται με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου από τον πρώτο αναπληρωματικό Σύμβουλο.
4. Το Κοινοτικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αν είναι παρόντα πέντε (5) τουλάχιστον μέλη του. Σε περίπτωση απουσίας μελών έξω από την έδρα της Κοινότητας, αρκεί για την απαρτία ή παρουσία τεσσάρων (4) μελών. Αν η απουσία έξω από την έδρα διαρκεί περισσότερες από τρεις μήνες, γίνεται προσωρινή αντικατάσταση τους με τα αναπληρωματικά μέλη. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με την πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
Άρθρο 13 :
1. Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου εκπροσωπεί την Κοινότητα ενώπιον των Δικαστηρίων και μαζί με τον Αρχιρραβίνο ενώπιον των Διοικητικών Αρχών. Συμπαρίσταται με τον Αρχιρραβίνο στις επίσημες τελετές. Συγκαλεί τις συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, προεδρεύει σ αυτές και τηρεί την τάξη κατά τις συζητήσεις. Υπογράφει με το Γενικό Γραμματέα τα πρακτικά και τα σχετικά με τις υποθέσεις της Κοινότητας έγγραφα. Εκτελεί τις αποφάσεις της Κοινοτικής Συνελεύσεως και του Κοινοτικού Συμβουλίου και υπογράφει τα δικαιοπρακτικά που συντάσσονται βάσει των αποφάσεων αυτών καθώς και τα άλλα έγγραφα της Κοινότητος. Υπογράφει μαζί με τον Ταμία τα εντάλματα για την πληρωμή των εξόδων που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό καθώς και τα εντάλματα των τυχόν εκτάκτων εξόδων, τα οποία όμως δεν μπορούν να υπερβούν κατά ποσοστό το 10% των τακτικών εξόδων που αποφασίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο. Υπογράφει τα συμβόλαια των δανείων με τους όρους που αποφασίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο για την εκτέλεση έργων ή δαπανών της Κοινότητος που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό. Υπογράφει μαζί με τον Ταμία τις αποδείξεις των χορηγήσεων του Δημοσίου, Δήμων κ.λπ. Γενικά ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου διεκπεραιώνει τις τρέχουσες και συνήθεις υποθέσεις της Κοινότητος. Με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου μπορεί να εξουσιοδοτείται ο Διευθυντής της Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών να υπογράφει ορισμένα έγγραφα.
2. Όταν πρόκειται να συνεννοηθεί με τις Αρχές για κάθε ζήτημα, ο Πρόεδρος οφείλει να ενεργεί μετά από σύμφωνη γνώμη του Κοινοτικού Συμβουλίου που θα καταχωρίζεται στα πρακτικά.
Άρθρο 14 :
Για την πραγματοποίηση του έργου της Κοινότητος, το Κοινοτικό Συμβούλιο προσλαμβάνει το αναγκαίο προσωπικό με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αορίστου χρόνου.
Άρθρο 15 :
Τον Πρόεδρο όταν απουσιάζει, κωλύεται ή δεν υπάρχει, τον αντικαθιστά σε όλα του τα καθήκοντα ο Αντιπρόεδρος, και αυτόν άλλο μέλος, που ορίζει το Συμβούλιο, εκτός από τον Ταμία.
Άρθρο 16 :
1. Ο Γενικός Γραμματέας καταρτίζει, συνυπογράφει με τον Πρόεδρο και φυλάσσει στο Αρχείο της Κοινότητος τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση απουσίας του, ο Πρόεδρος αναθέτει προσωρινά τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα σ ένα από τα παρόντα μέλη του Συμβουλίου εκτός από τον Ταμία.
2. Τα πρακτικά συντάσσει υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα ένας από τους υπαλλήλους, τους οποίους προσλαμβάνει το Κοινοτικό Συμβούλιο για τις ανάγκες της Κοινότητος.
Άρθρο 17 :
1. Ο Ταμίας τηρεί το Ταμείο της Κοινότητος. Το ποσό που παραμένει στο Ταμείο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριακόσιες (300) χιλιάδες δραχμές. Τα επί πλέον ποσά καταθέτονται σε μία Τράπεζα, που την ορίζει το Κοινοτικό συμβούλιο. Κάθε διακίνηση χρημάτων, είσπραξη ή πληρωμή ή ανάληψη χρημάτων τραπεζικής καταθέσεως, γίνεται με την υπογραφή του Προέδρου και του Ταμία ή των αναπληρωτών τους.
2. Ο Ταμίας φροντίζει επίσης για την τήρηση των λογιστικών βιβλίων που προβλέπονται από τον Νόμο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ : ΑΡΧΙΡΡΑΒΒΙΝΟΣ
Άρθρο 18 :
1. Ο Αρχιρραββίνος αποτελεί την ανώτατη θρησκευτική αρχή και αντιπροσωπεύει την Κοινότητα θρησκευτικά.
2. Ο Αρχιρραββίνος φροντίζει για την εκτέλεση των Θρησκευτικών λειτουργιών σύμφωνα με τις παραδόσεις της Ισραηλιτικής Θρησκείας και τους νόμους της, επιβλέπει την τήρηση του Κασέρ των διαφόρων τροφίμων και ποτών, επιτηρεί την κανονική είσπραξη της γκαμπέλλας του κρέατος, εάν του έχει ανατεθεί, ελλείψει άλλου κρεοσκόπου (Σοχέτ). Εχει την ανώτατη θρησκευτική εποπτεία της Κοινότητος, των Συλλόγων των Σωματείων, Οργανώσεων, Ιδρυμάτων κλπ.
Τηρεί ιδιαίτερη σφραγίδα και ιδιαίτερα βιβλία εισερχομένων και εξερχόμενων εγγράφων, γαμικών συμφώνων (κετουμπότ ) πιστοποιητικών κλπ. με την συνδρομή του γραμματέα της Κοινότητος. Προτείνει στο Κοινοτικό Συμβούλιο τον διορισμό ή την παύση των σοχετίμ (σφαγέων), μοελίμ (περιτομέων) και γενικά όλων των θρησκευτικών λειτουργών. Παρέχει την συνδρομή του για κάθε ζήτημα της αρμοδιότητας του στο κοινοτικό Συμβούλιο αν του ζητηθεί. Η υπογραφή του Αρχιρραββίνου πρέπει να επικυρώνεται από τον πρόεδρο του κοινοτικού Συμβουλίου.
3. Ο Αρχιρραββίνος πρέπει να είναι απόφοιτος Ραββινικής Σχολής, να έχει αναγνωρισμένη θρησκευτική μόρφωση, ήθος ανεπίληπτο, ηλικία άνω των 35 ετών, πενταετή υπηρεσία στη θέση του Ραββίνου Αθηνών και Ελληνική υπηκοότητα.
4. Αν χηρεύσει η θέση του Αρχιρραββίνου, η Κοινοτική Συνέλευση σε ειδική συνεδρίαση της, στην οποία πρέπει να είναι παρόντα τα δύο τρίτα (2/3) τουλάχιστον από τα μέλη της, προβαίνει στην εκλογή Αρχιρραββίνου από τους υποψηφίους που προτείνει το Κοινοτικό Συμβούλιο, με πλειοψηφία τουλάχιστο των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων μελών.
5. Τον εκλεγόμενο προτείνει ο Πρόεδρος της Κοινότητος για διορισμό στο αρμόδιο Υπουργείο μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία της αποφάσεως της Συνελεύσεως. Όσο χρόνο η θέση μείνει κενή και μέχρις ότου συμπληρωθεί σύμφωνα με τα προηγούμενα, μπορεί το κοινοτικό Συμβούλιο να διορίσει Τοποτηρητή, για να εκπληρώνει προσωρινά τα καθήκοντα του Αρχιρραββίνου.
6. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού του υποβληθεί η πρόταση που προβλέπεται από την προηγούμενη παράγραφο, παρέχει έγγραφη στο Κοινοτικό Συμβούλιο την έγκριση του ή όχι. Σε περίπτωση εγκρίσεως το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να καλέσει τον Αρχιρραββίνο για να υπογράψει τη σχετική σύμβαση.
7. Ο Αρχιρραββίνος διορίζεται για χρονική περίοδο πέντε (5) ετών.
8. Ο Αρχιρραββίνος απολύεται για βαρύ και συγκεκριμένο παράπτωμα πριν να λήξει η θητεία του με απόφαση της κοινοτικής Συνελεύσεως και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) από τα παρόντα μέλη της συνεδριάσεως στην οποία θα έχει κληθεί σε έγγραφη απολογία από την Κοινοτική Συνέλευση. Η απόλυση πραγματοποιείται με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του αρμοδίου Υπουργού στον οποίο γνωστοποιεί εγκαίρως η ανωτέρω απόφαση. Στο σχετικό έγγραφο επισυνάπτεται η απολογία του Αρχιρραββίνου, η έκθεση του Κοινοτικού Συμβουλίου και αντίγραφο των πρακτικών της Κοινοτικής Συνελεύσεως.
9. Σε περίπτωση διαφωνίας για σοβαρά θέματα μεταξύ Αρχιρραββίνου και Κοινοτικού Συμβουλίου συγκαλείται η κοινοτική Συνέλευση με σκοπό την επίλυση της διαφοράς και αποφασίζει με την ίδια πλειοψηφία που ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η : ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Άρθρο 19 :
1. Το Κοινοτικό Συμβούλιο στις πρώτες συνεδριάσεις του εκλέγει τις Επιτροπές Δραστηριοτήτων, μερικές από τις οποίες είναι οι εξής: α) Επιτροπή Παιδείας, β) Επιτροπή γκαμπέλλας κρέατος, γ) Επιτροπή Κηδειών (Χέβρα Κεδοσά), δ) Επιτροπή Φιλανθρωπικών σκοπών, ε) Επιτροπή των Συναγωγών (Παρνασείμ), στ) Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων, ζ) Επιτροπή Πνευματικού Κέντρου και Νεότητος, η) Επιτροπή εισφοράς Πέτσια. Κάθε Επιτροπή περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε μέλη ως εννέα.
2. Τα πλαίσια της δραστηριότητας των Επιτροπών καθορίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο το οποίο επιβλέπει και ελέγχει τη λειτουργία τους και στο οποίο λογοδοτούν οι Επιτροπές. Η Επιτροπή για θέμα της αρμοδιότητος της μπορεί να εισηγείται προτάσεις στο Κοινοτικό Συμβούλιο.
3. Η διάρκεια της εντολής κάθε Επιτροπής λήγει ταυτόχρονα με τη θητεία του Κοινοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της όμως εξακολουθούν να εκτελούν καθήκοντα τους μέχρις ότου αναλάβει τα καθήκοντα της η νέα Επιτροπή που θα εκλέξει το Κοινοτικό Συμβούλιο. Τα μέλη των Επιτροπών μπορεί να συγκληθούν και να αντικατασταθούν, αν το κρίνει αναγκαίο το Κοινοτικό Συμβούλιο.
4. Κατά το μήνα Οκτώβριο κάθε έτους οι Επιτροπές οφείλουν να παρουσιάσουν στο Κοινοτικό Συμβούλιο προϋπολογισμό για τη δραστηριότητα του επομένου έτους, στο τέλος δε του Φεβρουαρίου υποβάλλουν έκθεση πεπραγμένων του προηγούμενου έτους. Οι δαπάνες τους πρέπει να είναι δεδικαιολογημένες και να μην υπερβαίνουν τα αντίστοιχα κονδύλια του Προϋπολογισμού. Κάθε έκτακτη δαπάνη πρέπει να εγκρίνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Οι δαπάνες αυτές εγγράφονται στον Προϋπολογισμό που πρόκειται να ψηφιστεί για το επόμενο έτος με τον τίτλο «Εξοδα κεκλεισμένης χρήσεως».
5. Οι έκτακτες δαπάνες, που δεν προβλέπονται από τον εγκεκριμένο από τη Συνέλευση προϋπολογισμό, δεν πρέπει να υπερβαίνουν το δέκα τοις εκατό (10%) του συνολικού ποσού του Προϋπολογισμού της τρέχουσας χρήσεως.
6. Το Κοινοτικό Συμβούλιο συγκεντρώνει τους προϋπολογισμούς των Επιτροπών, καταρτίζει το Γενικό Προϋπολογισμό της Κοινότητας και τον υποβάλλει για έγκριση στη Τακτική Κοινοτική Συνέλευση του Νοεμβρίου.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Άρθρο 20 :
1. Ο Πρόεδρος ή ο Γενικός Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου συγκαλεί μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από το διορισμό της τα μέλη κάθε Επιτροπής, για να συγκροτηθούν σε σώμα με την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και Ταμία. Οι επόμενες Συνεδριάσεις κάθε Επιτροπής ορίζονται από τον Πρόεδρο της.
2. Κάθε Επιτροπή οφείλει να συνέρχεται σε τακτικές συνεδριάσεις και σε έκτακτες, όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος της ή το ζητήσουν τα περισσότερα μέλη της.
Άρθρο 21 :
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής διευθύνει τις συζητήσεις, τηρεί την τάξη, φροντίζει για την αυστηρή εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού και υπογράφει τις σχετικές πράξεις των εργασιών της. Όλα τα μέλη είναι υποχρεωμένα να είναι παρόντα κανονικά στις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Αν κάποιο από τα μέλη απουσιάσει από αρκετές, κατά την κρίση του Προέδρου, συνεδριάσεις της, καλείται να συμμετέχει σ αυτές. Αν και πάλι απουσιάσει, αντικαθίσταται με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση κενώσεως θέσεως σε κάποια Επιτροπή για οποιοδήποτε λόγο» γίνεται συμπλήρωση της με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Άρθρο 22 :
1. Οι αποφάσεις της Επιτροπής καταχωρίζονται στο ειδικό βιβλίο Πρακτικών της οι δε συνεδριάσεις πραγματοποιούνται με παρουσία των περισσοτέρων από τα μισά μέλη της. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με τρεις (3) τουλάχιστο ψήφους και επί ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
2. Σε περίπτωση απουσίας ενός ή περισσοτέρων μελών της Επιτροπής από την έδρα της Κοινότητας περισσότερο από δύο μήνες, το Κοινοτικό Συμβούλιο, με αίτηση της Επιτροπής, προβαίνει στην αντικατάσταση τους.
3. Τα πρακτικά της Επιτροπής και το Αρχείο της πρέπει να βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Τα πρακτικά κάθε προηγούμενης συνεδριάσεως διαβάζονται για επικύρωση ως πρώτο θέμα της ημερησίας διατάξεως. Οι αποφάσεις μπορούν να εκτελεσθούν πριν από την επικύρωση των πρακτικών, με ευθύνη του Προέδρου.
Αρθρο 23 :
1. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής όταν απουσιάζει, κωλύεται ή δεν υπάρχει αναπληρώνει σ όλα του τα έργα ο Αντιπρόεδρος.
2. Ο Γενικός Γραμματέας συντάσσει τα πρακτικά και όλα τα έγγραφα της Επιτροπής και τα υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο, καθώς και τα εντάλματα πληρωμών. Όταν απουσιάζει ο Γενικός Γραμματέας, αντικαθίσταται με μέλος που υποδεικνύει ο Πρόεδρος της.
3. Ο Ταμίας φυλάσσει τα χρήματα της Επιτροπής και καταγράφει στο ειδικό βιβλίο τα έσοδα και έξοδα της. Εισπράττει τα οφειλόμενα, υπογράφει τις σχετικές αποδείξεις και ενεργεί τις πληρωμές με εντάλματα υπογραμμένα από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής. Ο Ταμίας δεν μπορεί να κρατεί στο ταμείο του ποσό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) δραχμές. Τα υπόλοιπα χρήματα Οφείλει να καταθέσει στο Ταμείο της Κοινότητος.
Άρθρο 24 :
1. Κάθε Επιτροπή προτείνει στο Κοινοτικό Συμβούλιο να προσληφθούν τα πρόσωπα που χρειάζεται για την εκτέλεση των εργασιών της.
2. Η Επιτροπή Οφείλει να περιορίζεται μόνο στα έργα που της έχουν ανατεθεί. Δεν έχει δικαίωμα να αναμιγνύεται στα έργα άλλης Επιτροπής ή να χρησιμοποιεί τους πόρους της για σκοπούς άσχετους με τον προορισμό της.
3. Σε περίπτωση διαφοράς μεταξύ των μελών μιας Επιτροπής, ο Πρόεδρος της είναι υποχρεωμένος να αναφέρει το θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο, το οποίο επιλύει τη διαφορά κατά την κρίση του.
4. Σε περίπτωση τυχόν συγκρούσεως μεταξύ διαφόρων Επιτροπών, με αίτηση μιας από αυτές ή και με δική του πρωτοβουλία επεμβαίνει το Κοινοτικό Συμβούλιο και επιλύει οριστικά τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση οι Επιτροπές, χωρίς καμιά αντίρρηση, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Άρθρο 25 :
Μέλος οποιασδήποτε Επιτροπής που υποπίπτει σε αξιόποινη πράξη ή προκαλεί διχόνοιες μεταξύ των μελών της, απολύεται και αντικαθίσταται από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται ύστερα από ακρόαση εκείνου, που πρόκειται να απολυθεί.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ «ΠΕΤΣΙΑ»
Άρθρο 26 :
1. Η βεβαίωση της υποχρεωτικής εισφοράς «Πέτσια» γίνεται από την αντίστοιχη Επιτροπή του άρθρου 18 του παρόντος, που κατατάσσει τους υπόχρεους σε κατηγορίες εισφοράς ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.
2. Το ύψος των εισφορών κατά κατηγορίες καθορίζεται κάθε χρόνο από την Κοινοτική Συνέλευση στη συνεδρίαση της για την έγκριση του Προϋπολογισμού και η βεβαίωση γίνεται από την Επιτροπή «Πέτσια» κάθε χρόνο κατά το μήνα Μάιο.
3. Το ποσό της εισφοράς που βεβαιώθηκε κοινοποιείται στον υπόχρεο, ο οποίος μέσα σε προθεσμία είκοσι (20) ημερών από την κοινοποίηση έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων, που ορίζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο που είναι πενταμελής. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων είναι οριστικές και αμετάκλητες.
Κυριότερα στοιχεία για την κρίση της Επιτροπής Ενστάσεων είναι α) Η προσωπική συνέντευξη με τον υπόχρεο και β) Το σημείωμα φόρου που έχει εκδοθεί από την αρμόδια Φορολογική Αρχή στο όνομα του υπόχρεου βάσει της φορολογικής του δηλώσεως για την παρελθούσα ή τρέχουσα χρήση.
4. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης υποβολής ενστάσεως από τον υπόχρεο η απόφαση της Επιτροπής Πέτσια είναι υποχρεωτική και για το Κοινοτικό Συμβούλιο.
5. Αν ο υπόχρεος απουσιάζει δικαιολογημένα από την έδρα της Κοινότητος, η προθεσμία υποβολής ενστάσεως αρχίζει από την ημέρα της επιστροφής του. Η ημέρα αυτή αποδεικνύεται με επαρκή δικαιολογητικά που προσκομίζει ο υπόχρεος.
6. Το Κοινοτικό Συμβούλιο μπορεί να αρνηθεί την παροχή κάθε υπηρεσίας ή εξυπηρετήσεως στα μέλη που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
7. Αν ο υπόχρεος αλλάξει τόπο μόνιμης κατοικίας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από δύο έτη και επιθυμεί να διαγραφεί από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, υποβάλλει τη σχετική δήλωση και απαλλάσσεται από την εισφορά «Πέτσια» από την ημερομηνία της διαγραφής του.
Add A Comment
You must be logged in to post a comment.