Αυγουστίνος Καντιώτης



ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

date Οκτ 23rd, 2009 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

Παρασκευη, 23 Οκτωβριου 2009

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Η «Ομολογία Πίστεως» με τις υπογραφές χιλιάδων επισκόπων κληρικών, μοναχών και λαϊκών, τα ποικίλα κείμενα, δημοσιευμένα στον «Ὁρθόδοξο Τύπο», την «Παρακαταθήκη» τη «Θεοδρομία» και στον υπόλοιπο εκκλησιαστικό Τύπο, οι επιστολές του καθηγητού Τσελλεγίδη, η τοποθέτηση της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, οι επιστολές κληρικών προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η ορθόδοξη αντίδραση 30 αρχιερέων κατά τη Σύνοδο της Ιεραρχίας και προ πάντων ή κατα μέτωπον ἐπίθεση των μοναχών της Μονής Σταυροβουνίου καί  λοιπων κληρικών καί λαϊκών εναντίον του πνεύματος αποστασίας των οικουμενιστών ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ!

Ανήμποροι, σαν χαμένοι οι Λατίνοι και οι Λατινόφρονες της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων και  Ρωμαιοκαθολικών ἔβγαλαν ένα ανακοινωθέν των εργασιών της Επιτροπής. Ένα κείμενο που θα μπορούσε να αντικατασταθεί με εκείνο που είχε πεί ο πάπας Ευγένιος όταν είδε κατά τήν ψευδοσύνοδο Φλωρεντίας Φερράρας νά απουσιάζει από την απόφαση Ενώσεως η υπογραφή του αγίου Μάρκου του Ευγενικού : » Ἑποιήσαμεν ουδέν»…

(ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ” antikarta@gmail.com

************************************************************

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 54 ΧΡΟΝΙΑ,

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1956,

(«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ», φ. 186)

«Οι εδώ παπολάτραι κακώς εκτιμούν την κατάστασιν και νομίζουν ότι επέστη η στιγμή… Επιμένοντες δε τυχόν θα ευρεθούν προ εκπλήξεων. Το πνεύμα της αντιστάσεως των αειμνήστων πατέρων ημών κατά των σχισματικών και αιρετικών θ’ αναζωπυρωθεί. Εδώ εν Ελλάδι ο παπισμός θα εύρει τας Θερμοπύλας και θα συντριβεί. Η Ορθοδοξία τελικώς θα νικήσει, θα θριαμβεύσει και υπό τας πτέρυγας αυτής δόξα και ανάπαυσις πολύ».

************************************************************

Comments are closed.