ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΟΙ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣKOΠIANA ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ
- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ: «Tώρα έχουμε τους Σκοπιανούς που είναι είδος σαλιγκαρίου, τα οποία είναι κρυμμένα δεξιά και αριστερά, αλλά μόλις πέσει η βροχούλα, το έχετε παρατηρήσει, βγαίνουν όλα στην επιφάνεια»(Kατασκήνωσι 4-8-1992).
Το Ουράνιο Τόξο (σλαβομακεδονικά: Виножито, Vinožito) είναι ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων (δίγλωσσων Σλαβομακεδόνων) της ελληνικής Μακεδονίας που αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Μακεδόνες.
Εκλογικά αποτελέσματα
Δεν έχει κατέλθει ποτέ αυτόνομα σε εθνικές εκλογές παρά μόνο σε συνεργασία με την ΟΑΚΚΕ το 1996, ενώ στις ευρωεκλογές του 1999 έλαβε 4.951 ψήφους και του 2004 ελαβε 6.176 ψήφους.
Στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο» και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), από τις οποίες οι 2.594 στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας.
Το 1994, το Ουράνιο τόξο, πριν τα γεγονότα του 1995 είχε αποσπάσει στο Νομό Φλώρινας 2.250 ψήφους – ποσοστό 5,7%. Στις Ευρωεκλογές 2009 έλαβε 1.195 ψήφους, ποσοστό 3.69 %, στο Νομό Φλώρινας.
«Δουρειος Ίππος» του Ζαεφ ξαναχτυπα
«Ουρανιο Τοξο»: «Ειμαστε η “μακεδονικη” μειονοτητα» – «Οι Ελληνες δεν εχουν σχεση με τον Σωκρατη!»
ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΩΣΕ »ΠΑΤΗΜΑ» ΣΤΟΥΣ »ΕΦΙΑΛΤΕΣ» ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις» δήλωσε. «Βεβαίως» ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας, σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα,όπως αναφέρει το rthess.gr «Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της» υπογράμμισε.»>«Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις» δήλωσε. «Βεβαίως» ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας, σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα,όπως αναφέρει το rthess.gr «Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της» υπογράμμισε….
Add A Comment
You must be logged in to post a comment.