Αυγουστίνος Καντιώτης



ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ!!! ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ· «ΩΣΠΕΡ ΗΜΕΡΑΙ ΝΩΕΝ». Η ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. 2) Η εφημεριδα »Χουρριετ» (Τουρκιας), εγκωμια Ελπιδοφορου για τον Τουρκο πολιτη που επιλεχτηκε ως Αρχιεπισκοπος στις ΗΠΑ, για να ηγηθει της ελληνικης Ορθοδοξου Αρχιεπισκοπης Αμερικης!!!

ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ!!!
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ· «ΩΣΠΕΡ ΗΜΕΡΑΙ ΝΩΕΝ». Η ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

Μιὰ προφητεία τοῦ Κυρίου γιὰ τοὺς ἐσχάτους καιροὺς ποὺ πραγματοποιεῖται στὶς μέρες μας·

elpidoforos - ουν

«῞Ωσπερ αἱ ἡμέραι τοῦ Νῶε….» (Mατθ. 24, 37)
Διαβαστε εδῶ: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=68374

Προσόντα τοῦ Ελπιδοφορου! Του ἔδωσε ἡ Θεολογικη Σχολη Θεσσαλονίκης κάποια ἔδρα για να διδάξει και να τον προωθήση σε ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΘΡΟΝΟ. Αυτό δεν ειναι γνωρισμα της αξίας του, αλλα της μασονιας.

Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ, ὅπως θὰ διαβάσετε στο Τούρκικο δημοσίευμα, ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΙΔΑΝΙΚΗ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕ, ΤΟΝ ΤΑΪΣΕ, ΤΟΝ ΠΟΤΙΣΕ & ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΤΩΧΙΑΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΠΗ! ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ & ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΘΡΟΝΟ, ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ!!

https://www.kalami.us/2019/omogeneia/elpis_hurriyet.html

 

Η εφημεριδα »Χουρριετ» (Τουρκιας)

γιά τον »πρώτο Τούρκο πολίτη που θα ηγηθεί της ελληνικής Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ»

(Το δημοσίευμα στα αγγλικά)

Γιά πρώτη φορά στην ιστορία, ένας ΤΕλπιδοφόρος elpidoforosούρκος πολίτης επιλέγηκε ως ο Αρχιεπίσκοπος στις ΗΠΑ, γιά να ηγηθεί της ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή Bakırköy της Κωνσταντινούπολης, επιλέγηκε γιά να διοικήσει όλες τις Ορθόδοξες Ελληνικές Κοινότητες στις ΗΠΑ. Γέννημα της Κωνσταντινούπολης, ο Λαμπρυνιάδης είχε διατελέσει διευθυντής της κλειστής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Κωνσταντινούπολης και έχει διδάξει ως καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα.
Ο Λαμπρυνιάδης, επιλέχθηκε από το Συμβούλιο, που ονομάζεται «ιερό Συμβούλιο» (σύνοδος) από την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία, η οποία αποτελείται από 12 μέλη, υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Κωνσταντινούπολη.
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας Τούρκος πολίτης επιλέγεται ως ο Αρχιεπίσκοπος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό έχει μια σημαντική σημασία για την Τουρκία, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος των ΗΠΑ είναι ο θρησκευτικός ηγέτης όλων των ελληνικών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι έχει και πολιτικό αντίκτυπο. Ως εκ τούτου, είναι μεγάλη ευκαιρία για την Τουρκία επειδή κάποιος που ξέρει την Τουρκία, κάποιος που καταλαβαίνει την Τουρκία, κάποιος που μιλάει τουρκικά, πρόκειται να οδηγήσει την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ. Η σημασία αυτού του γεγονότος, είναι προφανής», τόνισε ο Λαμπρυνιάδης στην καθημερινή εφημερίδα »Χουριέτ», σε πρόσφατη συνέντευξη.
Είπε ακόμα, ότι «αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να χρησιμεύσει επίσης στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της Ελλάδας». «Η Αρχιεπισκοπή στις ΗΠΑ έχει ανοιχτή γραμμή με τον Λευκό Οίκο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πολλές φορές εκφράσει τα προβλήματα του Ελληνικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, στις εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ξεκινώντας από το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δεν είναι εύκολο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά στην Άγκυρα ή στην Αθήνα. Ωστόσο, υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα εξεύρεσης λύσης σε αυτό το είδος των προβλημάτων όταν κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι, σε σύσκεψη στην Ουάσιγκτον. Ειδικά η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην Χάλκη θα έπρεπε να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας», πρόσθεσε.
Ο Λαμπρυνιάδης είπε ότι »μια μεγάλη τελετή θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη στις 22 Ιουνίου» πριν αναλλάβει τα καθήκοντά του. Εκτός από τους διπλωμάτες άλλων χωρών, κάλεσε επίσης, Τούρκους διπλωμάτες σε αυτήν την σημαντική τελετή.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Bakırköy, υπενθυμίζοντας τις ημέρες της νιότης του στην συνοικία που είναι το σπίτι του, μέσα σε έναν ποικίλο πληθυσμό. «Είχα μια πολύ όμορφη παιδική ηλικία στην Κωνσταντινούπολη. Συνηθίζαμε να παίζουμε όλοι μαζί, Τουρκάκια, Ελληνάκια και παιδιά των Αρμενίων. Είχα θαυμάσιες φιλίες και είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Οι της διπλανής πόρτας γείτονές μας, που ήταν μια μουσουλμανική οικογένεια, μοιράζονταν μαζί μας το κρέας τους κάθε θρησκευτή εορτή τους (Eid al-Adha) και εμείς μοιραζόμασταν μαζί τους, ζύμη ψωμιού και χριστουγεννιάτικο γεύμα, κάθε χρόνο. Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι ακόμα από το Bakırköy», είπε.
Ο Λαμπρυνιάδης μας είπε ότι μετά τα γεγονότα της Κύπρου στην δεκαετία του ’70, εξαναγκάστηκαν να πάνε την Ελλάδα το 1977 -όταν ήταν 10 χρονών- με αφορμή τις αυξανόμενες αντιδράσεις προς τον Ελληνισμό στην Κωνσταντινούπολη. «Ήταν πολύ δύσκολο για μας να αφήσουμε την πατρίδα μας και να φύγουμε. Οι Έλληνες στην Ελλάδα ήταν σκωπτικοί, εξαιτίας της διαφορετικής ελληνική προφοράς και τα παιδιά στο σχολείο μας φώναζαν και μας περιφρονούσαν, λέγοντας, »είστε Τούρκοι», πρόσθεσε.

Έχοντας ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία στη νότια πόλη İskenderun στην Τουρκία και την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1991, μετακόμισε στη Γερμανία για μεταπτυχιακές σπουδές. Την εποχή εκείνη, ο Βαρθολομαίος επιλέχθηκε ως ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας ένα κύμα ενθουσιασμού στους νέους και στην ελληνική θρησκευτική κοινότητα στο εξωτερικό. «Ήταν ο πιο αγαπημένος Μητροπολίτης και μετά την εκλογή του, αποφάσισα να επιστρέψω στην Κωνσταντινούπολη το 1994 και σαν Τούρκος πολίτης, μετά την χειροτονία μου ως ιερέας, έκανα τη στρατιωτική μου θητεία στην Άγκυρα και İskenderun», πρόσθεσε.

Όταν του ζητήθηκε να πει που ένιωθε καλύτερα, ο Λαμπρυνιάδης απάντησε «στην Κωνσταντινούπολη, φυσικά. Νομίζω ότι ο πατέρας μου είχε μία μεγάλη επίδραση πάνω μου σχετικά με την Κωνσταντινούπολη. Επειδή ποτέ δεν ήθελε να πάει στην Ελλάδα και πάντα ήθελε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. Το 2004, είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε πει, »δεν θέλω να πεθάνω στην Αθήνα, πάρε με μαζί σας στην Κωνσταντινούπολη». Δεν θα πιστέψετε, αλλά ο παράλυτος πατέρας μου άρχισα το περπάτημα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη! Φέρτε μου μια τουρκική εφημερίδα και ένα φλιτζάνι τσάι και να λύσω ένα σταυρόλεξο», μου έλεγε, διότι μόνο αυτός θα μπορούσε να λύσει το σταυρόλεξο στα τούρκικα! Τον έχασα πριν από δύο χρόνια και τον έθαψα στο Ελληνικό κοιμητήριο του Bakırköy».

Και συμπλήρωσε: «Πάω στις ΗΠΑ, αλλά θα επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη συχνά, επειδή η καρδιά μου παραμένει στην Κωνσταντινούπολη».

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.