Αυγουστίνος Καντιώτης



ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΠΟΛITOY ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΗΓΕΤΑΣ (βιντεο). ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΑΞΙΟΥΣ ΗΓΕΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ: ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Δεν εχουμε ηγεσια, -αφησατε με να εκφραστω-, δεν εχουμε ηγεσια και στον εκκλησιαστικο τομεα, Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.

 ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛITOY ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΗΓΕΤΑΣ

___________________

_______________

Κύριε ημών Ιησού Χριστέ, Συ που ήρθες εδώ κάτω στην γην, για να δημιουργήσεις την Αγίαν σου Εκκλησία, Συ ο οποίος εκάλεσες τους Δώδεκα Αποστόλους, δια να γίνουν αυτοί Απόστολοι σε όλον τον κόσμον και να κηρύξουν τα μεγαλεία Σου. Βλέπουμε το θαύμα Σου. Οι Δώδεκα αυτοί, ο σπόρος, ηυξήθη και έγινε δέντρον μέγα και αγλαόκαρπο και ευσκιόφυλλο. Αλλά ρίπτοντες ένα βλέμμα στην σημερινή εποχή Κύριε, ερχόμεθα να θρηνήσωμεν. Πού ‘ναι τα αρχαία σου κάλλη; Πού ‘ναι οι Πατέρες; Πού ‘ναι ο Μέγας Αθανάσιος; Πού ‘ναι ο Χρυσόστομος; Πού ‘ναι ο Βασίλειος; Πού ‘ναι ο Κοσμάς ο Αιτωλός; Πού ‘ναι ο Ευσέβιος Ματθόπουλος; Πού ‘ναι οι άντρες οι μεγάλοι και υψηλοί; Μία άπνοια υπάρχει στο έθνος μας. Στερείται το έθνος μας ηγεσίας. Κύριε Εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από εμάς. Στερείται το έθνος μας, το ταλαίπωρο, το μικρόν και ιστορικό μας, στερείται των ανδρών εκείνων των μεγάλων, οι οποίοι παρέλαβαν μια μικρά πατρίδα και την έφεραν μέχρι Αγκύρας και Σόφιας. Στερείται σε όλους τους τομείς.

Στερούμεθα: δεν έχουμε ηγεσία αντάξια ! στον πολιτικό τομέα, στον εκκλησιαστικό τομέα, στον οικονομικό τομέα, εις τον στρατιωτικό τομέα. Εις τον εκκλησιαστικό τομέα… -αφήσατέ με, να μην εκφραστώ-. Στερούμεθα ηγεσίας. Ω, ηγεσία δεν έχωμε ! Συ Κύριε που αγαπάς την Εκκλησία, εάν πούμε ότι εμείς αγαπούμε την Εκκλησία, ψέματα λέγομε. Ένας αγαπά την Εκκλησία. Συ Κύριε, που έχυσες το τίμιο Σου Αίμα. Συ Κύριε ανάδειξε άνδρας υψηλούς και μεγάλους. Δώσε στην Εκκλησία μας να έρθουν τα αρχαία σου μεγαλεία. Δώσε στην Εκκλησία σου να αναστηθεί ένας Μέγας Αθανάσιος, να αναστηθεί ένας Μέγας Χρυσόστομος, ένας Βασίλειος και ένας Γρηγόριος Θεολόγος. Δώσε να γεννηθεί μέσα εις τους ιερείς μας η φλόγα του Παναγίου Πνεύματος, να γεννηθεί ένας νεότερος Κοσμάς ο Αιτωλός. Δώσε μας τα αρχαία μας κάλλη και η μικρά μας πατρίς τότε θα γίνει δέντρον, θα γίνει αετός, χρυσάετος, ο οποίος θα διαγράψει φωτεινούς κύκλους μέσα εις την ιστορίαν του κόσμου. Και πάλι η Εκκλησία μας θα γίνει δέντρον ευσκιόφυλλον και αγλαόκαρπον, κάτω από το οποίο θα σκιάζεται ολόκληρος η Ευρώπη και ο κόσμος. Τότε η Εκκλησία μας θα γίνει ουρανός πολύφωτος, με αστέρας, εκατομμύρια αστέρας. Θεέ μου, Χριστέ μου, άκουσέ μας, Άγιε Πατέρα, άκουσέ μας, άκουσε την προσευχή των ταπεινών και δώσ’ μας πάλι Πατέρας και Διδασκάλους, να ζωντανέψει πάλι το έθνος μας, να γίνει πάλι μεγάλο και υψηλό, όχι κατ’ έκταση αλλά κατ’ έννοιαν και κατά σύστημα. Είθε ο Κύριος, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, ελεήσαι και σώσαι ημάς. Αμήν.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.